FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Nytt prosjektland

Nytt prosjektland

Leder av Eva Braaten
10.03.2006
Som mange av dere sikkert har fått med dere, skal FORUT velge nytt prosjektland. Bakgrunnen er blant annet at vi er i ferd med å fase ut (som det heter på bistandsspråket) av Senegal, og at vi ønsker å fortsette arbeidet vårt i et annet land. At det blir et land i det sørlige Afrika er nokså sikkert, men faktisk er det ikke mye annet som er endelig avklart ennå, siden vi er midt inne i valgprosessen. Det eneste vi vet helt sikkert, er at i løpet av det neste året skal vi ha starta opp FORUT-virksomhet av et eller annet slag i et land vi tidligere ikke har jobba i.

Ved nærmere ettertanke er det vel strengt tatt et par ting til som er avklart. For det første at FORUTs målsetting – som er retningsgivende for alle våre prosjekter – også skal være bindende for arbeidet i dette nye landet. Vår målsetting er å medvirke til sosial mobilisering av fattige og undertrykte i deres kamp for bedre levekår og grunnleggende menneskerettigheter, gjennom bistandstiltak, holdningsskapende virksomhet og politisk bevisstgjøring. For det andre er det bestemt at vi skal ha et ekstra sterkt fokus på rusmidler som hinder for utvikling. Dette siste er noe som bifalles av myndighetene. Det er nemlig slik at NORAD – den delen av norske myndigheter som er med på å finansiere vår virksomhet – mener at FORUT har en spesiell rolle å spille på bistandsfeltet, med en unik kompetanse på emnet rusmidler, fattigdom og utvikling. Derfor vil de at vi skal ha et ekstra fokus på dette i arbeidet vårt. I tillegg, og dette er en ekstra anerkjennelse av vår virksomhet, vil NORAD at vi skal jobbe med å bevisstgjøre andre bistandsorganisasjoner på at det er en viktig sammenheng mellom bruk av rusmidler og fattigdom. At NORAD så tydelig ber oss bruke vår spesialkompetanse er en tillitserklæring som alle vi som er involvert i FORUT skal være stolte av.

Å velge et nytt land å jobbe i er imidlertid ingen enkel oppgave. Det er mange hensyn som må tas og mange spørsmål som skal stilles. Derfor ber vi om innspill fra dere, FORUT-partnere, eierorganisasjoner og andre samarbeidspartnere. Har dere noen tanker om hvor vi best kan utnytte vår kompetanse, er det bare å ta kontakt med oss. Uansett hvor vi havner, er det i alle fall klart at FORUT går et spennende og viktig år i møte.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD