FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Studiegruppe besøker Sri Lanka

Studiegruppe besøker Sri Lanka

- Jeg visste ikke at FORUT hadde så stor virksomhet i Sri Lanka, utbrøt mange av deltakerne på studieturen FORUT nylig har arrangert til landet. Deltakerne har tilbragt flere dager i noen av prosjektområdene i landet hvor FORUT arbeider og er imponert over omfanget i arbeidet.
08.03.2006
Runa Heggernes
23 nordmenn har nylig besøkt FORUT i Sri Lanka for å få et innblikk i organisasjonens virksomhet rundt om i landet. Etter to dager i hovedstaden Colombo med introduksjonprogram og akklimatisering, ble gruppa delt for å dra ut i landet for selv å kunne oppleve hverdagen i tre av de elleve prosjektområdene.

Prosjektbesøk: Noen av deltakerne sammen med FORUT-medarbeidere i Cheddikulam i Vavuniya distikt.
I Puttalam, Matale og Vavuniya har deltakerne fått informasjon om prosjektene og har reist rundt og sett noe av den store virksomheten som drives. I Vavuniya langt nord i landet arbeider FORUT aktivt i forhold til å gi krigsflyktninger et nytt liv, og deltakerne besøkte flere nybyggerfelt i området. Inntrykk gjorde det også å besøke flyktningeleirene i Vavuniya by hvor familiene har bodd i snart ti år under svært dårlige forhold. Her arbeider FORUT med å gi barna en bedre hverdag og å få barn som kutter ut skolen tilbake i klasserommet.

I Matale fikk deltakerne innblikk i livet til de dårlig betalte tearbeiderne som bor i dette distriktet. Området er preget av fattigdom hvor blant annet misbruk av alkohol er utbredt. FORUT arbeider her for å redusere alkoholbruken slik at familiene skal bli et bedre og tryggere sted både for barn og voksne.

Småbedrift: Studiegruppa besøkte denne mannen i Vavuniya som driver en enkeltmannsbedrift for å kunne brødfø familien.
I Puttalam fikk deltakerne se arbeidet FORUT gjør ved hjelp av sine sterke partnerorganisasjoner i området. Kvinnegrupper driver mange barnehager og velforeninger i landsbyer og arrangerer dugnader for å renske opp og vedlikeholde de gamle vanningssystemene for jordbruksarealene.

Besøket i slummen i Colombo Nord hvor FORUT arbeider aktivt med å forbedre forholdene for barn og unge avsluttet et ti dagers interessant og informativt besøk til tropeøya i det Indiske hav.

Deltakerne på studieture er vinnere fra FORUTs kampanjer og ansatte i FORUTs mottaksvirksomhet samt medlemmer i FORUTs eierorganisasjoner og andre i nettverket som betaler reisen sin sjøl.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD