FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Solidaritet i praksis

Solidaritet i praksis

16 studenter fra den Internasjonale Solidaritetslinja, ISA, på Åsane Folkehøgskole besøker i disse dager Sri Lanka. Studentene som har samlet inn penger til bygging av et ungdomssenter i Negombo skal oppholde seg i landet i fire uker og skal bo sammen med vertsfamilier i FORUTs prosjektområder.
21.03.2006
Runa Heggernes
Folkehøgskoleelev: Emilie sammen med ungdom i Negombo som er engasjert i FORUTs West Coast prosjekt
Åsane Folkehøgskole og FORUT skrev i 2005 under en fem-årig samarbeidsavtale. I følge avtalen skal begge parter nyte godt av samarbeidet, og erfaringene så langt har vist seg å være fruktbart.

Studentene fra Åsane har nytt godt av FORUTs kompetanse på den 3. verden og utviklingsspørsmål. Spesiell fokus har vært lagt på ulike problemstillinger knyttet til Sri Lanka. Hjemme i Norge har studentene samlet inn 75 000 kr. som skal brukes til å bygge et ungdomssenter i kystbyen Negombo noen mil nord for hovedstaden Colombo.

Finansierer ungdomssenter
Studentgruppa ankom Sri Lanka 13. mars og har de første dagene fått en innføring i FORUT Sri Lankas store virksomhet over hele øya. Torsdag 16. mars ble grunnsteinen til ungdomssenteret lagt ned under en høytidelig seremoni, og Emilie, en av studentene fra Åsane, sa i sin tale at hun håper at senteret skal bli en fint tilbud til ungdommen som bor i området. Senteret skal inneholde rom både for teatervirksomhet og muligheter for et sted å lese og lære.
– Det er fint at vi på denne måten kan bidra til å gjøre livet for ungdommer i Sri Lanka litt lettere, avsluttet hun.

Bor i vertsfamilier
De neste 14 dagene skal studentene bo to og to hos vertsfamilier rundt i seks prosjektområder. Familiene er knyttet til arbeidet som FORUT driver i området. Studentene skal få oppleve hvordan det er å bo under enkle forhold enten det er i tedistriktet i fjellene i Matale eller på landsbygda i Monaragala, et svært fattig område sørøst i landet. Mens studentene bor ute i prosjektdistriktene skal de, etter ønske fra lokal ungdom, blant annet ha engelskundervisning på kveldstid.

Oppholdet for studentene avsluttes i begynnelsen av april i Anuradhapura med deltakelse på den årlige ungdomsleiren hvor FORUT samler mer enn 600 ungdommer fra de 11 prosjektområdene sine. På leiren skal studentene fra Åsane bidra med seminarer hvor de tar opp aktuelle emner som fred og demokrati.
Velkomst: Studenter fra ISA-linja ved Åsane folkehøgskole ble tatt vel imot da grunnsteinen skulle legges ned for det nye ungdomssenteret de finansierer
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD