FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Høy stemning i Kylstad barnehage

Høy stemning i Kylstad barnehage

Kylstad barnehage i Furnes, Hedmark, har hatt besøk av Geirr Lystrup, og han brukte ikke mange minuttene på å få full oppmerksomhet fra barn og voksne. Sammen med barna sang og lekte han seg gjennom flere av sangene på sin nye CD med samme tittel som FORUTs barneaksjon: Sangen om Yebo.
15.09.2005
Ellen Bjølseth
Først måtte han ha hjelp til å pakke opp den rare mannen han hadde med seg, og vips så kom det en gitar til syne. Gitaren var ekstra snill denne dagen og slett ikke morrasur, som gitarer lett kan være. Barna var heller ikke morrasure, og da Geirr begynte å spille en melodi, tok det ikke lang tid før noen hørte at det var ”Til Afrika, til Afrika” og ble med på refrenget.

Barnehagen var temmelig full denne morgenen, for Kylstad hadde invitert de eldste i nabobarnehagene Furnes og Kåtorp til det musikalske treffet. Geirr fortalte om Yebo og alt hun gjorde, og barna supplerte med det de hadde lært. Risen ble plantet, hyppet, skåret og tresket i morter.

Dyrene fikk også mye oppmerksomhet, og alle strakte hals og prøvde å bli sjiraffer for å nå bladene høyt i trærne. Ti apekatter ville ut og svinge seg på diskotek, men det skjedde så mye galt underveis, at det til slutt bare var én apekatt som kom frem. Tellekorpset tok aktivt del for å vise med fingrene hvor mange apekatter som var igjen etter hvert.

Barna tok også opptellingen på Yebos språk temne. De hadde lært å telle til ti før, men det var greit at Geirr tok dem med på en liten repetisjon. Etter å ha klasket malariamygg var det godt å kunne strekke seg ut på gulvet mens Geirr sang ”Nå skal Yebo sove” – akkurat passe lenge nok til å få ristet løs med en skikkelig, afrikansk dansk.

Geirr fikk roser til takk, og da vi forlot barnehagen, satt han og koste seg og spiste boller sammen med alle barna.

(Barnehager som ønsker besøk av Geirr Lystrup kan ta kontakt med Ellen Bjølseth på telefon 611 87405 eller epost: ellen.bjolseth@forut.no).
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD