FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Økt misbruk i tsunamiområdene

Økt misbruk i tsunamiområdene

I farvannet etter tsunamikatastrofen som rammet Sri Lanka 2. juledag 2004, ser en en betydelig økning i alkoholbruken. For mange av de som ble rammet hardt og mistet familiemedlemmer og sine hjem, har alkohol blitt et middel til å flykte fra hverdagens bekymringer.
23.02.2006
Kenneth Hultgren
Kampanje: FORUTs stedlige representant på Sri Lanka, Terje Heggernes, holdt åpningstalen da kampanjen for å redusere alkoholbruken ble satt igang.
Stadig flere bistandsorganisasjoner rapporterer om det økende misbruket, og alle er enige om at noe må gjøres for å stoppe den negative utviklingen.

I et forsøk på å ta tak i problemet og redusere alkoholbruken ble det fredag 17. februar satt igang en kampanje som retter seg mot befolkningen i de tsunamirammede områdene. Bak kampanjen står FORUT og ADIC , (Alcohol & Drug Information Centre). Med ADICs ekspertkunnskap på alkohol-og narkotikaspørsmål og FORUTs ekspertise på å arbeide ute i feltet, skal en forsøke å bidra til redusert alkoholbruk i befolkningen. Før kampanjenstarten har det blitt foretatt undersøkelser i flere områder for å kartlegge alkholbruken. Undersøkelsene er gjort for å kunne utarbeide skreddersydde kampanjer for de ulike områdene.

Deltakere: Fredag 17. februar startet FORUT en kampanje for å redusere alkoholbruken i tsunamirammede områder på Sri Lanka
foto: Kenneth Hultgren
Kampanjen har tre ulike mål. Det viktigste er å øke kunnskapen og dermed minske alkoholbruken blant befolkningen i områdene. Det andre er å øke kunnskapen om alkoholspørsmål hos andre frivillige organisasjoner og det tredje er å øke kunnskapen om emnet blant FORUTs egne ansatte og frivillige medarbeidere.

- Arbeidet med å minske alkoholbruken er et prioritert område for FORUT. Det er et viktig arbeid som må tas tak i, og det starter nå, sa FORUTs stedlige representant på Sri Lanka, Terje Heggernes, i sin åpningstale.

Gjennom seminar, kampanjemateriell og samtaler håper man å kunne nå målene som er satt for kampanjen. Kampanjeperioden er ett år og senere skal kampanjen evalueres.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD