FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Vellykket ungdomsleir arrangert på Sri Lanka

Vellykket ungdomsleir arrangert på Sri Lanka

For tredje år på rad arrangerer FORUT - Sri Lanka sin store ungdomsleir. 750 forventningsfulle ungdommer fra 18-25 år fra hele landet samlet seg i Vavuniya 17-20 september for å ta del i et omfattende og spennende program under mottoet "Youth for change".
20.09.2005
Runa Heggernes
Kultur: Kulturbegivenheter er en viktig del av programmet når ungdom i Sri Lanka var samlet til ungomdsleir i Vavuniya.
Deltakerne på ungdomsleiren var fra de ulike etniske gruppene i landet og er ungdom som er engasjert i FORUT-aktiviteter rundt om på øya.

Motto for leiren var ”Youth for change”, og i løpet av leiren har ungdommene blant annet delta på seminarer, sportsaktiviteter, kulturelle begivenheter og leirbål. I tillegg er det lagt inn besøke til flere av prosjektene FORUT driver i området.

Deltakerne ankom Vavuniya lørdag, og søndag morgen ble leiren høytidelig åpnet med festforestilling med tenning av den tradisjonelle oljelampen, dans og taler. Seinere på dagen fulgte besøk i prosjektene og enda en av leirens store begivenheter; Utplassering av 5 store skilt i Vavuniya-distriktet. Skiltene markerer FORUT og samarbeidspartnere i området og har ulike meldinger til forbipasserende:

Ungdomsleir: God stemning blant ungdom fra hele Sri Lanka som var samlet til ungdomsleir i helga.
• Children are the wealth of the community – Protect the family
• Unite for peace – resolve conflict
• Alcohol hinders a healthy society
• Todays children tomorrows leaders, let’s protect them
• Let’s get together a better community

Før deltakerne reiser hjem i dag (tirsdag) skal det for første gang avholdes et ungdomsårsmøte og dannes en nasjonal ungdomskomité. Komitéen skal arbeide med ungdomsspørsmål i FORUT fram til leiren neste år i Anuradhapura.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD