FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2003 >  Tradisjonsrik basar for FORUTs barneaksjon

Tradisjonsrik basar for FORUTs barneaksjon

RØRVIK: Det begynner å bli en godt innarbeidet tradisjon med FORUT-aksjon på Rørvik skole. I snart tjue år har elevene i småskolen samlet inn penger til organisasjonen FORUT som hjelper barn i den tredje verden, og invitert familie og venner til stor basar på skolen.
26.11.2003
Morten Wengstad
Basar: Det var til tider hektisk på de forskjellige kafeteriane rundt på klasserommene. Men Hanna Lothe og Lisa Bondø Waagø og resten av fjerdeklassingene klarte å servere vafler, kaffe og saft til de som ville ha.
Sannsynligvis var det godt over 1000 personer innom dørene til Rørvik skole på fredag formiddag. Tradisjonen tro møtte foreldre, besteforeldre, søsken og andre interesserte opp i store mengder på basaren. Her fikk de kjøpe lodd og prøve lykken på tombola, der gevinstene var laget av elevene i 1.-4. klasse. I tillegg sørget fjerdeklassingene ved skolen for at det ble solgt kaffe, saft og vafler, mens elevene på klassetrinnet under sto for saftblandingen og bæring av maten til de mange kafeteriaene i klasserommene på småskolen.

Tombola: Det var lange køer foran tombolaboden til Mette Severeide og Camilla Evenstad på basaren ved Rørvik skole.
Hvert år går pengene rørvikelevene samler inn til ulike prosjekt som hjelpeorganisasjonen FORUT står bak. Årets bidrag fra Rørvik skole går til Gambia. I de siste ukene har elevene på småskolen ved Rørvik skole fått lære litt om livet til barn i det afrikanske landet. Prosjektet skal avsluttes i dag, tirsdag, da skal det serveres afrikansk mat på skolen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD