FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2003 >  FORUT-partner møter statsminister Bondevik

FORUT-partner møter statsminister Bondevik

Det er viktig at samarbeidt mellom norske og indiske frivillige organisasjoner fortsetter selv om den bilaterale bistanden opphører. Dette var det enighet om da P. Lakshapathy, leder for FORUTs partnerorganisasjon Association for Promoting Social Action (APSA) i Bangalore, India møtte statminister Kjell Magne Bondevik og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Jens Stoltenberg i Stortinget tirsdag.
02.12.2003
Møte: P. Lakshapathy, APs Knut Storberget og statsminister Kjell Magne Bondevik diskuterte fortsatt utviklingssamarbeid mellom norske og indiske frivillige organisasjoner.
P. Lakshapathi hadde i løpet av sitt Norges-besøk møter i Stortinget med statsminister Bondevik, Stoltenberg og APs justispolitiske talsmann Knut Storberget. I alle møtene ble det understreket at det er viktig at samarbeidet mellom norske og indiske frivillige organisasjoner fortsetter selv om det bilaterale bistandssamarbeidet mellom Norge og India opphører. I tillegg ble det ruspolitiske engasjementet FORUT og APSA er involvert i diskutert.

Bondevik uttrykte stor annerkjennelse for det arbeidet APSA utfører i India, og han satte særlig pris på rusengasjementet - et fagområde statsministeren selv er opptatt av. Han uttrykte håp om at WHO ville satse like mye på kampen mot alkohol og narkotika som organisasjonen hadde gjort når det gjelder røyking og tobakk.

Gjensyn: Jens Stoltenberg møtte igjen Lakshapathy som han besøkte på APSAs gatebarnsenter i Bangalore i 2001.
Stoltenberg mintes med glede sitt besøk hos APSA i 2001, da han selv var statsminister. Han var svært imponert over APSAs innsats overfor barn og var bevisst på hvor viktig det er å fortsette kampen for barns rettigheter. Selv kunne han godt tenke seg å ta en ny tur til Bangalore for å besiktige den nye Drømmeskolen, som er bygget siden han var der sist.

Alkohol og andre rusgifter som problem i utviklingsarbeidet var også tema i møte med Knut Storberget. Han har arbeidet aktivt med ruspolitiske saker i Noreg i mange år, og var i en periode også styremedlem i FORUT. Alkoholindustriens ekspansjon i utviklingslandene er noe de begge var opptatt av.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD