FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Full åpenhet om bruk av tsunami-hjelp

Full åpenhet om bruk av tsunami-hjelp

En ny database, DAD, Development Assistance Database, er nå tilgjengelig på nettet. Nettstedet ble åpnet fredag 2. september i Colombo og inneholder informasjon om all støtte som er tildelt Sri Lanka siden tsunamien i desember og hvor langt arbeidet har kommet så langt.
06.09.2005
Runa Heggernes, Colombo
Databasen er initiert av TAFREN- The Task Force for Rebuilding the Nation, med støtte av FNs utviklingsprogram, UNDP, Colombo. Organisasjonene og andre aktører som er involvert i gjenoppbyggingsarbeidet i landet må selv legge inn data slik at databasen til enhver tid kan være oppdatert. 47 givere og 50 organisasjoner som arbeider i Sri Lanka, har lagt ut sine data så langt, og allerede på åpningsdagen var 150 prosjekter inne i basen.

Ved hjelp av ulike søkermotorer kan alle nå få ut den informasjonen de ønsker om bruken av penger som er bevilget til oppbygging etter tsunamien. I løpet av september vil det også komme en database for tsunami-arbeidet i hele regionen. Her vil all informasjon fra Maldivene, Thailand, Indonesia og Sri Lanka være samlet.

Mano Tittawella, leder av TAFREN sier at databasen er et svært godt redskap i arbeidet med å koordinere og hjelpe de tsunami-rammede. ”Ved hjelp av databasen kan vi se i hvilket distrikt det er størst behov for for eksempel nye fiskebåter eller flere hus.”

FORUT er en av aktørene i Sri Lanka som har lagt ut opplysninger om sitt tsunamiarbeid. Nye data vil bli lagt ut så snart hus er klare og fiskebåter overlevert.

Databasens adresse: http://dad.tafren.gov.lk
dot

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD