FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2010 >  FORUT tilbake i Vanni
Sri Lanka

FORUT tilbake i Vanni

FORUT vil de nærmeste månedene delta i gjenoppbyggingen av Vanni-regionen etter at Utenriksdepartementet har bevilget åtte millioner i nødhjelp og myndighetene på Sri Lanka har gitt tillatelse til at arbeidet kan iverksettes.
20.07.2010
Ellen Bjølseth

Den nordlige provinsen Vanni på Sri Lanka ble spesielt hardt rammet av borgerkrigen, som ble avsluttet i mai 2009. Provinsen ble på det nærmeste forlatt i krigens siste fase da geriljahæren (LTTE) trakk seg østover og drev sivilbefolkningen med seg. Store områder ble minelagt, og mineopprydding er i gang.

Arne Bangstad
Arne Bangstad
FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Arne Bangstad, uttrykker stor glede over at FORUT nå kan sette i gang det etterlengtede arbeidet med å bistå befolkningen i Vanni. – Hjelpebehovet er stort, og det blir tilfredsstillende å komme i gang og gi nødvendig hjelp til en hardt prøvet befolkningen, sier han.
 
Prosjektet er første fase i gjenoppbyggingen av Vanni og er beregnet å ta ni måneder. Prosjektet består av bistand til familier som er blitt fordrevet på grunn av krigen, spesielt barnefamilier, utvikling av inntektsgrunnlaget, yrkesopplæring, ernæringstilskudd til barn fra tre til fem år og særskilt støtte til ekstremt sårbare familier – alt innenfor et geografisk område som er anvist av myndighetene i Sri Lanka. I tillegg satser vi på å få bygget ca 40 provisoriske barnehager og lære opp førskolelærere.

Fra vannkø i flyktningleir til gjenbosetting i Vanni.
Fra vannkø i flyktningleir til gjenbosetting i Vanni.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD