FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

1/2003 >  FORUT med i ACTIS

FORUT med i ACTIS

FORUT har sluttet seg til Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan - fra stiftelsen 1. februar i år. For FORUT betyr det en mulighet for å bli «Rusfeltets bistandsorganisasjon».
01.02.2003
Actis er en ny sammenslutning av frivillige organisasjoner innen rusfeltet. Samarbeidet omfatter alkohol- og narkotikapolitiske organisasjoner innen forebygging, behandling og ettervern. Ved stiftelsen av det nye samarbeidsorganet 1. februar i år bestod nettverk av 26 organisasjoner deriblant FORUT og ni andre nye organisasjoner. Samarbeidet bygger videre på det tidligere Avholdsfolkets Landsråd.

- Actis skal opprettholde fokuset på folkelig kunnskap, frivillig engasjement og politisk kraft, sa styreleder Dag Endal ved lanseringen.

FORUT har sluttet seg til Actis for å knytte seg nærmere til nettverket av rusgiftpolitiske organisasjoner i Norge. FORUT ønsker dessuten å tilføre dette nettverket internasjonale perspektiver på alkohol og narkotika som et utviklingstema. Actis har fra før en stedlig representant i Brüssel som rapporterer hjem til norske politiske- og fagmiljøer om utviklingstrekk i EU med betydning for rusfeltet spesielt og helse- og sosialspørsmål generelt.

Mer informasjon på Actis sine hjemmesider
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD