FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka > Sri Lanka Inparuddy >  FORUT-landsby mottar fiskebåter

FORUT-landsby mottar fiskebåter

Landsbyen Inparuddy i Jaffna, Sri Lanka, ble sterkt ødelagt av tsunamien. Verst gikk det ut over fiskeflåten, som var selve livsgrunnlaget. Nå har FORUT overlevert de første 20 fiskebåtene til erstatning for de gamle.
16.06.2005
Ellen Bjølseth
I likhet med de fleste andre landsbyene langs kysten var det fisket som utgjorde hovednæringen i Inparuddy. I forrige uke kunne FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Paul Henrik Kielland, overrekke de første 20 fiskebåtene til fiskere i landsbyen. Det er bestilt ytterligere tretten tilsvarende, klinkbygde CeyNor-båter fra det lokale verftet. I tillegg vil Inparuddy motta 21 flatbunnede båter i fiberglass og syv større båter på 28 fot og 3,5 tonn.

Etter flodbølgekatastrofen bestemte Gjøvik-samfunnet seg for å gå sammen om støtte til gjenoppbyggingen av en landsby i Sri Lanka. Valget falt på Inparuddy som ligger på østkysten av Jaffna-halvøya lengst i nord. Kommunen med ordfører Tore Hagebakken i spissen tok initiativet til denne dugnaden og går inn med 100 000 kroner fordelt over tre år. Sekretariatet er lagt til FORUT, og det er opprettet en komité som vil virke som en styringsgruppe. Skoler, næringslive, frivillige organisasjoner og idretten er blant dem som har meldt seg på dugnaden. Tanken er at i tillegg til å rekke ut en hjelpende hånd vil også lokalsamfunnet i Gjøvik-regionen kunne lære noe om utvikling og globalisering. Dugnadsprosjektet vil ha en varighet på tre år.
dot

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD