FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Liten gutt med stor sekk!

Liten gutt med stor sekk!

Nirojen på fire år trives i barnehagen i Inparuddy. Hver dag klokka åtte ankommer han barnehagen med ryggsekk. I sekken har han med seg en flaske med drikke, for å drikke er svært viktig for alle barna i Inparuddy. Når det er nesten 40 varmegrader og sola steiker, må en drikke mye for at kroppen skal holde seg frisk og orke å være med å leke og lære.
06.10.2005
Runa Heggernes
Trives: Fire år gamle Nirojen trives i barnehagen.
Før tsunamien kom lagde foreldrene på omgang litt mat til alle i barnehagen, men dette halvåret har de hatt annet å tenke på. I tillegg ble alt kjøkkenutstyret og kopper og tallerkener ødelagt av saltvannet som flommet inn i barnehagen 2. juledag. Men når utstyret er på plass, vil matlagingen starte igjen, og det ser Nirojen og de andre barna fram til. Det er alltid godt å få litt å spise mens en er i barnehagen.

Nirojen liker aller best å synge og leke når han er i barnehagen, forteller han. Og at det er sant kan vi tydelig se. Når førskolelæreren synger foran, er Nirojen svært ivrig til å svare. Nirojen snakker tamil, og her er et av versene han synger:


«Attuk Kutti – Attuk Kutti
Arumaiyana Enthan Kutti
Ottam Oodi Vandhiduwai
Enkku Muttham Thanthiduwai»


På norsk betyr det:
«Lille killingen, lille killing
Min kjære lille killing
Kom bort til meg
Bare til meg»


Ute deltar Nirojen i ball-leken sammen med de andre. Barna står etter hverandre og sender ballen bakover over hodet sitt. Den neste tar imot og sender ballen videre. Når den siste i rekka får ballen, tar den ballen med seg og stiller seg først og så sender den ballen videre.

Nirojen har gått i barnehagen i ett år allerede, og han gleder seg til å gå i barnehagen hver dag fra kl 8-11.30. Han savner imidlertid å kunne tegne når han er i barnehagen. Fargene og arkene han pleide å bruke er ødelagt, så han gleder seg til å kunne få nye snart. Om ett år skal han starte på skolen, men inntil da blir det i barnehagen Nirojen kan få ha det gøy sammen med de andre barna i Inparuddy.
Samlingsstund: I mangel av utstyr og materiell blir sangleker og samlingsstunder viktig.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD