Share this:

FORUT endrer engasjementet i Sri Lanka

FORUTs styre og administrasjon i Norge har kommet til at det er tid for endringer av FORUTs engasjement og operasjonelle strategi i Sri Lanka etter 30 års tilstedeværelse. Fra å følge opp innsatsen fra eget kontor og organisasjon i landet, vil tilnærmingen nå bli endret og arbeidet kun skje gjennom lokale partnerorganisasjoner i direkte partnerskap med FORUT Norge. FORUT Sri Lanka vil opphøre i løpet av i 2011, og lokale organisasjoner vil overta gjennomføringsansvaret for mesteparten av den nåværende programinnsatsen.

Morten Lønstad  - Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta, spesielt fordi FORUTs ”fødested” faktisk var i Sri Lanka, sier FORUTs generalsekretær Morten Lønstad. Han understreker imidlertid at dette er en omstilling som betyr at FORUTs engasjement i Sri Lanka vil samsvare med måten organisasjonen driver på i andre av sine samarbeidsland. FORUT er trygg på at omleggingen i Sri Lanka vil bli vellykket og føre til enda bedre resultater for sivilbefolkningen.  

FORUT har sett det som nødvendig å ha internasjonal tilstedeværelse i Sri Lanka blant annet fordi organisasjonen har vært involvert i storstilte nødhjelpsoperasjoner som følge av den langvarige borgerkrigen. Nå er krigen over, og behovet for nødhjelp er vesentlig redusert. Tiden er derfor inne til å endre strategi til en modell basert på arbeid gjennom lokale partnerorganisasjoner.
 
FORUT har opp gjennom årene bidratt til fremveksten av mange lokale srilankiske organisasjoner i alle deler av landet. Disse har blitt til uavhengige og dedikerte organisasjoner som er i full sving den dag i dag, mange år etter at FORUT sluttet å finansiere dem. FORUT vil nå starte en prosess der disse og eventuelt andre srilankiske organisasjoner vil bli kontaktet for å diskutere mulighetene for partnerskap direkte med FORUT Norge, der de viderefører FORUTs eksisterende programmer i landet.
 
Ansatte i Sri Lanka er informert om avgjørelsen og støtter den.
 
FORUTs styreleder, generalsekretær og utenlandssjef befinner seg for tiden i Sri Lanka.