FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Flott gave fra Vilberg skole

Flott gave fra Vilberg skole

Elevene i fjerde klasse ved Vilberg skole, Østre Toten, samlet før sommerferien inn 14 000 kroner. For pengene kjøpte de vannrenseutstyr som de gir til en skole i Sri Lanka.
28.09.2005
Da juleferien var over i år, samlet elever og lærere seg til en minnestund og tente lys for alle som var blitt rammet av flodbølgekatastrofen. - Vi må gjøre noe! mente elevene, som da gikk i tredje klasse. Lærer Dagmar Aarsby var enig, og dermed var de i gang. Elevene satte seg grundig inn i hva som hadde skjedd, sjekket ut behovene, var på besøk hos FORUT og fikk informasjon fant frem på internett. De tok selv kontakt med Scan-Water på Harestua som produserer vannrenseutstyret og fikk vite hvor mye det kostet. Utstyret var innen rekkevidde.

Hvordan skulle de få sendt det til Sri Lanka? lurte elevene. Transporten var kostbar, men det ble en løsning på dette også. Scan-Water tilbød seg å betale for transporten. Utpå vårparten ble det holdt stor messe på skolen, og foreldre, besteforeldre, naboer og andre tok lodd og kjøpte varer, både egenproduserte og varer fra FORUT.

Nå i september hadde FORUT besøk fra Sri Lanka, og da passet det godt med den formelle overrekkelsen. Da gjestene ankom, sto velkomstkomiteen klar utenfor skolen med blomsterpynt og flagg. Inne var det rigget flott til på scenen, og sannelig var ikke ordfører Hans Seierstad også dukket opp for å kaste glans over begivenheten. Elevene holdt taler på engelsk og norsk, og Stein Midtlund fra Scan-Water viste frem renseutstyret.

Gjestene ble bevertet med kaffe og kaker bakt av foreldrene og fikk høre hele historien om prosjektet av klassens PR-komité
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD