FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Å tenke om igjen

Å tenke om igjen

- Vi har lært oss at man av og til må forkaste sin gamle måte å tenke på for å komme fram til en løsning på et problem eller en konflikt", sier en av deltakerne på den tre dager lange workshopen om mellommenneskelig konflikthåndtering som ble avsluttet i Jaffna i går.
10.11.2005
Inger Brodal, Jaffna
Konflikthåndteringsseminar: FORUT-ansatte i Jaffna lærer hvordan de kan takle ulike konflikter
Fra 7. til 9. november har hele staben ved FORUTs regionkontor i Jaffna vært på kurs og lært seg måter å analysere og håndtere konflikter på. Deltagerne har blitt presentert for ulike modeller for konfliktanalyse og forhandlingsteknikker, og har så brukt disse modellene i praktiske øvelser og rollespill. De har også diskutert sp¢rsmål som hvordan man bygger opp tillit, og hva som kreves for å kunne føre en konstruktiv samtale. Mange syns at noe av det viktigste de har tatt med seg fra kurset er at de har oppdaget hvordan konflikt i seg sjøl ikke trenger å være noe negativt – det kan tvert imot være en nødvendighet for å få i stand en positiv forandring.

- Om en konflikt blir positiv eller negativ, kommer an på hvordan den håndteres, sier en av kurslederne, Trond Botnen.

Dagligliv i konfliktområde
Han forteller at målet med kurset er å lære de ansatte ferdigheter som er nyttige for dem i deres daglige gjøremål. De møter hele tiden mennesker med ulike krav og ønsker, de forhandler med myndighetspersoner og samarbeider internt – alt dette under vansklige og stressende forhold. Det neste steget blir å arrangere kurs i konfliktsensitivitet, ettersom FORUT jobber i en kontekst som preges av Sri Lankas interne konflikt mellom regjeringen og opprørsgruppen Liberation Tigres of tamil Eelam (LTTE).

Den andre kurslederen er Regina T. Ramalingam, ansvarlig for FORUT Sri Lankas interne kursvirksomhet.

- Dette er et pilotprosjekt for oss, sier hun. - Dette er først en utprøving av programmet her i Jaffna slik at vi etterpå kan anpasse det mer til FORUTs behov når vi viderefører prosjektet til andre regionkontor.

Hvis man skal dømme etter den positive reaksjonen fra deltagerne i Jaffna, kan pilotprosjektet sies å være svært vellykket.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD