FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Å bygge!

Å bygge!

Deltagere fra FORUT- Sri Lanka , lokale myndigheter i Hambantota og ofre for tsunamien var nylig samlet på et firedagers seminar om strategisk planlegging av nye husprosjekter.
28.10.2005
Kenneth Hultgren og Runa Heggernes, Colombo
Husbygging: I Hambantota bygger FORUT 100 hus.
FORUT deltar aktivt i den gjenoppbyggingsfase etter tsunamien Sri Lanka nå er inne i etter at flodbølgen slo inn over landet i slutten av 2004. En viktig del av gjenoppbyggingen er å gi mennesker et nytt hjem. Hvordan dette best skal gjøres var emnet på seminaret ”Strategic action planning on housing” som ble arrangert i Embilipitiya, i slutten av oktober.

Seminaret ble arrangert av FORUT- Sri Lanka, NTNU – Trondheim og Sevanatha – Urban Resource Center, Sri Lanka. Kursledere var professor Nabeel Hamdi- Oxford University, Storbritannia , en ressursperson på husbygging og samfunnsutvikling, dr. Hans Skotte som underviser i planlegging og arkitektur på NTNU og K.A. Jayaratne leder for Sevanatha. Seminaret er en del av det strategiske kompetanseutviklingssamarbeidet FORUT og NTNU har inngått i forbindelse med gjenoppbyggingen etter tsunamien.

Seminar: FORUTs prosjektleder i østre deler av Sri Lanka, Abdel Tattah Burkan diskuterer løsninger med deltakerne i gruppearbeid på nylig avholdt seminar om husbygging.
Målet med seminaret var å gi deltakerne metoder til å strukturere sitt arbeid og å få det visjonære og komplekse over til det praktiske plan. Store deler av seminaret ble brukt til å prøve ut ulike metoder og samarbeide med andre i ulike gruppediskusjoner hvor både FORUT-ansatte, representanter for myndighetene og folk som skal flytte inn i de nye husene deltok.

I løpet av seminaret besøkte deltakerne Hambantota hvor FORUT i disse dager bygger 100 nye hus.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD