FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Rusgifter og utvikling Krisehåndtering og rehabilitering Kvinner og likestilling Barnerettigheter Informasjonsvirksomhet Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Temaer > Rusgifter og utvikling >  Alkohol og fattigdom på dagsorden

Alkohol og fattigdom på dagsorden

I sommer arrangerte FORUT sin årlige konferanse for sine prosjektarbeidere. Konferansen fant sted i Jaffna, Sri Lanka og samlet ca. 50 deltakere fra FORUTs seks samarbeidsland pluss Vietnam og Kambodsja. Siktemålet var å belyse rusgifter som utviklingsproblem og å utarbeide strategier for forebygging.
30.09.2003
De to forskerne som ledet studien om alkohol og fattigdom i Sri Lanka: Diyanath Samarasinghe fra Colombo-universitetet og Bergljot Baklien fra NIBR.
Samtidig ble det lagt frem en foreløpig rapport fra en studie om alkohol og fattigdom i Sri Lanka. Studien var utført av Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) og universitetet i Colombo. Rapporten viser tydelig at alkohol representerer et betydelig problem for fattige mennesker og bidrar til at mange blir sittende fast i fattigdommen. Alkoholmisbruk har en voldsom effekt på små lokalsamfunn, både når det gjelder økonomi og adferdsnormer. Rapporten vil foreligge som trykksak i løpet av høsten.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD