FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Nepal >  Vinterleir for gatebarn i Katmandu

Vinterleir for gatebarn i Katmandu

Vinteren er kald i Nepal, spesielt for alle barn som ikke har noe hjem, men som bor på gata. Derfor har CWIN også i år arrangert en vinterleir for gatebarn i Katmandu. Den 7. mars ble den vel to måneder lange leiren avsluttet. Siden
28. desember har i alt 519 gatebarn på ulike måter hatt nytte av de ulike tilbudene i vinterleiren.
29.05.2005
Jorid Almås
Vinterleir: Leiren gir gatebarna et kjærkomment pusterom.
Vinterleiren har hatt flere formål, hvor det ene har vært å tilby barna varme klær og sko, overnattingsmulighet innendørs og helsetjenester, for å gi barna beskyttelse og dekke de grunnleggende behovene disse barna har. Deretter har man forsøkt å gjenforene barna med familie eller slektninger, og dette har de lykkes med for 105 barn.

Et annet formål har vært å hjelpe disse barna til å finne en annen måte å leve på enn på gata. For å få til dette så har det blitt organisert ulike typer aktiviteter for barna som lek og spill, musikk, håndverk i form av keramikk, papirarbeid, og gateteater. Barna har også fått psykososial rådgivning, undervisning i skolefag som regning og lesing.

I løpet av disse to månedene har en rekke kjente personer i Nepal dukket opp i leiren og deltatt i lek og undervisning med barna. Kjente sangere og musikere, skuespillere, forfattere og andre kunstnere og kjente personer har bidratt. Denne typen oppmerksomhet er positivt både for barna selv og i forhold til å skape oppmerksomhet rundt problemene gatebarn har, og kan gjøre det enklere å få barna integrert i sine familier og lokalsamfunn igjen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD