FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > FORUTs barneaksjon Indrani > Tusen barnehager er med!

Tusen barnehager er med!

Påmelding til høstens barneaksjon "Omis får nye venner" har nå passert 1000 i antall barnehager. Nå står sommerferien for døren, men vi holder likevel døren åpen for flere påmeldinger.
16.06.2009
Ellen Bjølseth

For annet år på rad får barn i norske barnehager og skolens 1. - 4. klasse bli kjent med Omis og hans venner på barnehjemmet utenfor Katmandu. Et stort antall barnehager som deltok i aksjonen i skoleåret som vi er i ferd med å legge bak oss, har meldt seg på en gang til i tillegg til barnehager som ennå ikke har stiftet bekjentskap med Omis fra Nepal.

Til høsten får de følge Omis på nye eventyr, blant annet til fjells på leting etter den avskyelige snømannen, Yeti. Aksjonen byr også på nye plakater og spill, men for mange blir gjenkjennelsens glede vel så viktig med repetisjon av hvordan Omis havnet på barnehjemmet og hans opplevelser før han kom dit.

Barnaksjonens suksess skyldes et godt opplegg for både barnehager og småskoletrinnet der alt er tilrettelagt slik at førskolelæreren eller læreren ikke behøver å hente stoff fra andre kilder for å gjennomføre hele undervisningsopplegget. Fargerike plakater, fortellinger, Geirr Lystrups sang og musikk, spill og ikke minst filmer setter fantasien i sving og gir barna mye å tygge på.  I tillegg gjennomfører deltakerne en innsamlingsaksjon som består i salg av varer produsert i land i Sør, basar og egne påfunn og tiltak som gir penger i kassa. Alt i alt gir barna et betydelig tilskudd til FORUTs innsats i fattige land og lærer samtidig mye om solidaritet på tvers av landegrensene.

Skolene på banen!

Opplegget passer utmerket for 1. - 4. klasse også, men det er langt færre skoler enn barnehager som melder seg på. Sannsynligvis vet de ikke hva de går glipp av. Nå bør lærerne kjenne sin besøkelsestid og bli med i det som er en av Norges mest vellykkede kampanjer for barn.

Her kommer du direkte til påmeldingsskjemaet for skoler.

Her er påmeldingsskjemaet for barnehager

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD