FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Aksjonsside Vasana >  Slik tar man på seg en sari

Slik tar man på seg en sari

Lær hvordan man tar på seg en sari. Les instruksjonen og se instruksjonsfilm her.

Se instruksjonsvideo: Sari-påkledning
(Filmen vises i QuickTime - har du ikke det installert kan du laste det ned her.)

En sari består av en saribluse, et underskjørt og selve tøystykket som utgjør kjolen. I tillegg trengs det 6 sikkerhetsnåler for å få det hele til å henge sammen.

Sari
Først tar jenta på seg sariblusa og underskjørtet. Deretter måler hun ut hvor lang sarien skal være fra livet og ned og putter det som blir igjen av høyden på stoffet ned i linninga på underskjørtet hele veien rundt.

Neste steg er å brette enden av det lange tøystykket i like store folder. Når dette er gjort, festes foldene med ei sikkerhetsnål. Før nå denne delen av stoffet en gang rundt kroppen og legg den til slutt over den ene skuldra. Fest stykket til sariblusa med sikkerhetsnål.

Folden lengst inn mot kroppen foldes nå ut slik at den dekker brystet og føres så rundt kroppen igjen. Bruk ei sikkerhetsnål til å feste tøystykket til underskjørtet i hoftehøyde.

Det som er igjen av saristoffet brettes deretter i nye folder som festes med sikkerhetsnål og puttes ned i linninga midt foran.Dette festes igjen med ei sikkerhetsnål.

Siste steg i påkledningen er å ta ut den første sikkerhetsnåla som ble satt på for å holde de første foldene på plass, og stoffet vil så falle vakkert fra skuldra og ned til golvet.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD