FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Nepal >  Med egne øyne
Unikt filmprosjekt i Nepal

Med egne øyne

Maoistgeriljaen som gikk til væpnet kamp mot regimet i eget land, innrullerte mellom 6000 og 9000 barn i ulik tjeneste. Nå har tre av barna produsert hver sin kortfilm om egne opplevelser.
07.01.2011
Ellen Bjølseth

Jay, Narbahadu og Sukmaya er tre unge mennesker som 12 år gamle gikk under jorden sammen med maoistene. I samarbeid med Roving Eye Film og CWIN har de regissert og produsert en kortfilm hver der de forteller sin egen historie og om omstendighetene som gjorde at de slo seg sammen med maoistene.

Det har vært skrevet mye om barn som var involvert i maoistgeriljaen under den væpnede konflikten i Nepal. Denne gangen har ungdommene fått et verktøy til å fortelle på sin egen måte om de traumatiske opplevelsene de har vært igjennom.
 
Kortfilmtrilogien hadde premiere sist i desember, og tilskuerne gispet til tider over det de fikk se. Alle de tre filmmakerne kommer fra fattige kår og hadde ingen mulighet til å slippe unna da maoistene dukket opp med sin ”rekrutteringstjeneste”. Hensikten med å lage disse filmene er at de unge regissørene ikke vil at andre skal behøve å gå igjennom det samme som dem, at folk må forstå at det må bli slutt på kastediskrimineringen og hvorfor det blir krig. ”Hvis vi sørger for utvikling til de forsømte og arbeid til ungdommen, blir det ikke mer krig,” hevder den ene av de tre.
 
FORUT håper å få tak i en kopi av filmene.
 
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD