FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Malawi

Malawi
FORUTs plan for oppstart i Malawi er klar i første versjon, etter at den ble vedtatt av FORUT-styret 13. september 2007. Fokus blir rusforebygging, koblet til tema som HIV/AIDS og vold mot kvinner. Avtaler med de første partnerne er inngått, både i Malawi og Norge.
Les mer...
Brennevin i plastposer
Mange av oss har sikkert nostalgiske minner om barndommens saftposer. Nå er posene også kommet til Malawi, men med 40 % brennevin som innhold! Dette har skapt både reaksjoner i befolkningen og politisk konflikt.
14.03.2011

Malawi
Stor spørreundersøkelse
Norges Forskningsråd har bevilget 4,2 millioner kroner til en stor, landsdekkende spørreundersøkelse i Malawi. Målet er å kartlegge rusproblemene i landet.
03.03.2011

Malawi tester kursopplegg
Malawi ble det første landet til å teste det nye kursopplegget som FORUT og Blå Kors Norge har gått sammen om å lage. Kursopplegget er finansiert av midlene fra TV-aksjonen Blå Kors 2008.
15.12.2009
Se også Hjem, Nyheter, 2009

Justisminister Knut Storberget i Malawi
Sterkt møte med jenter med energi og engasjement

- Takk for at jeg fikk komme hit og oppleve dette. Takk for det flotte arbeidet dere gjør. Dette var en opplevelse jeg aldri vil glemme. Dette sa justisminister Knut Storberget etter å ha sett jenter fra en av FORUTs prosjektpartnere i Malawi i aksjon med dans og drama mot rus.

06.05.2009

Variert program for justisministeren i Malawi
Justisminister Knut Storberget er nylig hjemkommet etter å ha deltatt i et variert studieprogram i Malawi. Halvparten av programmet var organisert av ambassaden og halvparten av FORUT. – Jeg er her for å lære, spesielt om forebygging av vold mot kvinner, sa statsråden ved flere anledninger underveis.
06.05.2009
Se også 2009

Carlsberg brudd på egne regler i Malawi
Sveriges radio har i et halv times langt radioprogram dokumentert hvordan Carlsberg har brutt sine egne etiske retningslinjer i Malawi.
06.05.2009

Partnere i verdensklasse
- Det er mange inntrykk vi sitter igjen med etter å ha samlet FORUTs partnere til et ukelangt program i Malawi. Stolthet over våre partnerorganisasjoner er kanskje det aller sterkeste inntrykket. CWIN, APSA og CWC i Nepal og India er rett og slett barnerettighetsorganisasjoner i verdensklasse.
09.01.2009

National conference on alcohol prevention in Malawi 12 November 2008

The Ministry of Home Affairs and Internal Security and FORUT – The Norwegian Campaign for Development and Solidarity invite Malawian civil society organizations and government institutions to a conference in Lilongwe, the capital of Malawi.


Gammel lærdom på nytt i Malawi
Menn drikker - kvinner lider
Lokalt øl i Malawi- Når han blir full, blir han helt gal. Han skriker til meg, han slår meg og spiser opp all maten jeg lager til familien. Slik vil jeg ikke ha det.
09.07.2008

Kirkeledere på FORUT-seminar:
Den malawiske mannen må skapes på nytt!
Seminardeltakere i godt humør- Vi må skape en ny mannsrolle i Malawi. Den rådende forestillingen om hva et ekte mannfolk er, er til skade for både kvinner, barn og for mennene selv. Dessuten et hinder for utvikling av landet.
12.12.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

FORUT starter opp i Malawi
Rusforebygging på bred front
FORUTs plan for oppstart i Malawi er klar i første versjon, etter at den ble vedtatt av FORUT-styret 13. september. Fokus blir rusforebygging, koblet til tema som HIV/AIDS og vold mot kvinner. Avtaler med de første partnerne er inngått, både i Malawi og Norge.
17.09.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

dot


Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD