FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

2/2003 >  Hiruni og Tisari er begynt på skolen

Hiruni og Tisari er begynt på skolen

Hiruni og Tisari fra ble kjent for norske barnehagebarn gjennom FORUTs barneaksjon. Nå er de begynt på skolen, men det er fortsatt mulig å være med på et utvidet opplegg fra høsten.
26.05.2003
Matoppskrifter: Nytt tipsark i FORUTs barnehageopplegg inneholder blant annet nye matoppskrifter fra Sri Lanka.


De to småjentene i FORUTs barneaksjon «Med havet som nabo» har begynt på skolen. Barnehager over hele landet deltok i aksjonen i skoleåret som nå er til ende, men det er mulig å være med på det morsomme opplegget til høsten også. I aksjonen blir barna kjent med småjentene Hiruni og Tisari, som bor i en liten fiskerlandsby på vestkysten av Sri Lanka. Jentene er bestevenninner og har gått sammen i barnehagen. Nå har de begynt på skolen og har fått fine, hvite uniformer. Livet i landsbyen er nokså forskjellig fra livet i for eksempel et kystsamfunn i Norge, men mye er likt også. Dette er noe barn i norske barnehager får vite mye om når de deltar i aktivitetsopplegget.

På skolen: Hiruni og Tisari i nye skoleuniformer.
Hittil har over 900 av landets om lag 5500 barnehager deltatt i opplegget, og det betyr at mer enn 40 000 barn har lært om en annen kultur, om folk og dyr i Sri Lanka, om språk og musikk og mye, mye mer. Engasjementet er stort blant både barn og voksne, og kreativiteten er enorm. Fra høsten av kan deltakerne se nye bilder fra landsbyen med de to venninnene, spille på et helt nytt brettspill og få nye og spennende tips til gjennomføringen.
Invitasjon og tips: Invitasjonsbrosjyre til barneaksjonen er sendt alle landets barnehager. Til aksjonen følger også aktivitetstips. På Venn oppvekstsenter har de for eksempel malt en elefant i full størrelse på veggen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD