FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter >  FORUT forbereder seg på ny flyktningstrøm

FORUT forbereder seg på ny flyktningstrøm

Den siste ukens utvikling på Sri Lanka har ført til at folk beveger seg bort fra Trincomalee, området på nordøstkysten, der flyangrepene har funnet sted som svar på selvmordsaksjonen i Colombo i forrige uke. FORUT er ikke operativ akkurat i dette området, men er i beredskap for å kunne ta seg av flyktninger som kan komme inn i FORUTs kjerneområder.
02.05.2006
Ellen Bjølseth
Sikkerhetsmessig følges situasjonen fra time til time, og det er etablert gode rutiner for informasjon og kommunikasjon med det enkelte distrikt. I tiden framover er det sannsynlig at framdriften i arbeidet vil bli noe forsinket. FORUT var klar for igangsetting av 200 nye hus, men anbudsrunden er foreløpig utsatt til senere denne uken. I Vanni-området, som er kontrollert av tamilgeriljaen, LTTE, rapporteres det om tilnærmet normale arbeidsforhold.

Et mineangrep i Trincomalee 1. mai tok livet av fem mennesker. LTTE blir beskyldt for å stå bak angrepet, og dette er bare en av flere foruroligende hendelser som setter den skjøre våpenhvileavtalen på alvorlig prøve. Under et donormøte i Oslo før helgen bekreftet deltakerne fra EU, Japan og USA sin støtte til de norske fredsmeglerne, samtidig som de uttrykte dyp bekymring for utviklingen i Sri Lanka.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD