FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  FORUT og Åsane Folkehøgskole starter spennende samarbeidsprosjekt

FORUT og Åsane Folkehøgskole starter spennende samarbeidsprosjekt

Lærere fra ÅsaneFolkehøgskole besøker i disse dager Sri lanka for å forbrede et lengre opphold i mars/april for studentene på skolens internasjonale solidaritetslinje, ISA.
06.10.2005
Runa Heggernes, Colombo
Samarbeidsavtale: Ketil Hofslett, Åsane Folkehøgskole, og FORUTs stab i West Coast besøker området hvor det nye ungdomssenteret skal bygges. Dette er et ledd i en samarbeidsavtale mellom de to.
Åsane Folkehøgskole og FORUT har inngått en 5-års samarbeidsavtale hvor solidaritetstanken, fremme av globalt vennskap og fred basert på likeverd, rettferdighet, respekt og ansvar står sentralt. Det er som en del av dette lærerne fra skolen nå besøker Sri Lanka.

Begge parter skal nyte godt av samarbeidet som startet dette skoleåret. Studentene ved Åsane vil gjennom hele skoleåret ha fokus på Sri Lanka både teoretisk og gjennom praktisk feltarbeid. FORUT vil bidra med ressursperssoner med faglig ekspertise og legge til rette for et 4 ukers studieopphold for studentene i Sri Lanka i mars /april. I løpet av disse ukene vil studentene bo to uker i familier som er knyttet til et av FORUTs prosjekter rundt om i landet. Studentene skal ta del i hverdagslivet og være en del av familien i denne perioden.

Skolen vil på sin side finansiere byggingen av et ungdomssenter nær Negombo på vestkysten av Sri Lanka. Ungdomssenteret vil gi ungdom i nærmiljøet en mulighet til å utvikle sine ferdigheter gjennom ulike aktivitetstilbud. Studentene skal også bidra i FORUTs mange førskoler rundt i prosjektene og delta på den årlige ungdomsleiren hvor mer enn 700 ungdommer deltar.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD