FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2005 >  Bare glede med barneaksjonen

Bare glede med barneaksjonen

Land og strand rundt har barn deltatt med liv og lyst i barneaksjonen «Sangen om Yebo». Historien om lille Yebo fra Sierra Leone har virkelig slått an, ikke minst den fine sangen som Geirr Lystrup laget til aksjonen.
06.10.2005
Ellen Bjølseth
Inspirert: Geirr Lystrup ble veldig inspirert av møtet med barna i Sierra Leone.
Både barn og voksne uttrykker begeistring etter at de har vært med på barneaksjonen. – Gjennom aksjonen har vi fått innblikk i leveforhold som er totalt forskjellige fra våre. Barna syntes for eksempel at det var veldig rart at Yebo hverken hadde badekar eller dusj hjemme og at hun måtte vaske klærne sine i elven, sier en førskolelærer.

Målet er å skape nysgjerrighet, toleranse og forståelse som fremmer empati og solidaritet. Selv om mye er forskjellig, har barna også mye felles gjennom lek, vennskap, kjærlighet, gleder og sorger.
Opplegget er lett å bruke. Det gis mange forslag til aktiviteter, og i tillegg er det utrolig mye oppfinnsomhet rundt omkring i barnehagene. I barnehagen i Øvre Eidfjord laget for eksempel barna en afrikansk hytte med bananpalmeblad, og sammen med en av de voksne laget de en stor sjiraff.

Barneaksjonen: Helsestasjonen i Mabongisseh er bygd for penger samlet inn av barnehagebarn i Norge.
I pakken med salgsvarer som barnehagene mottar er det mange spennende ting som selges for en rimelig penge og som har vært lette å selge. Sammen med basar og egne innsamlingspåfunn har forrige skoleårs aksjon gitt som resultat 3600 kroner i gjennomsnitt for hver barnehage. Pengene kommer godt med når FORUT nå skal bygge 19 nye skoler i Sierra Leone, fem av dem i 2005.

Det ble ikke sendt invitasjon til skolene i fjor, men likevel var det mange som på egenhånd meldte seg på. SFO og førsteklassingene ved Dokka barneskole samlet inn hele 11 400 kroner, noe som er helt i særklasse. Dette skoleåret blir 1.-4. klasse invitert til å delta, og mange er allerede påmeldt.

Nye skoler: Skoler som denne skal bygges i Sierra Leone.
Geirr Lystrups nye barneplate med femten nyskrevne sanger er en del av pakken til barnehager og skoler i år. Platen er proppfull av varme, humoristiske viser som er med på å danne en kulturell bro mellom Norge og Sierra Leone. CD’en kan også kjøpes direkte fra oss (se egen annonse).
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD