FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Spent i Nepal

Spent i Nepal

Maoistpartiet i Nepal innførte en landsomfattende generalstreik fra 2. mai. Det er foreløpig ikke gitt noen dato for når streiken vil bli avsluttet. Streiken skyldes den politiske konflikten mellom maoistpartiet og de to andre store partiene som deltar i regjeringen.
07.05.2010
Ellen Bjølseth

Maoistene krever at statsminister Madhav Kumar Nepal skal gå av. Det pågår løpende samtaler mellom partene for å prøve å løse konflikten. Uenigheten gjelder sammensetningen av en ny regjering og hva man skal gjøre med 20 000 tidligere maoistsoldatene for å få dem reintegrert i samfunnet.

Maoistene som demonstrerer er disiplinerte og det har ikke forekommet nevneverdige episoder som har påvirket sikkerhetssituasjonen, melder den norske ambassaden i Katmandu
 
Banker og minibanker er stengt. De fleste restauranter er stengt og butikker holder delvis åpent kun mellom kl 1800-2200. Restauranter på de større hotellene holder åpent for publikum. Det er vanskelig å ta seg rundt da offentlig biltransport er innstilt, og veiene er blokkert for alle motoriserte kjøretøy med unntak av ambulanser og biler med spesialtillatelse.
 
Det er fortsatt forholdsvis rolig, men volden er tiltakende. I dag, fredag, har beboere i Katmandu samlet seg i motdemonstrasjoner, i raseri over at mesteparten av landet har stått stille i fem dager.
 

CWIN bekymret

FORUTs samarbeidspartner i Katmandu, CWIN (Child Workers in Nepal Concerned Centre) uttrykker bekymring på barns vegne. Barn er blitt tatt med i demonstrasjoner og protestmarsjer, og sammenstøtene mellom dem har svært negativ virkning på barn, sier organisasjonen. De viser til at barn er blitt skadet i sammenstimlingene. To barn er under behandling, og de er så skremt at de ikke kan snakke. CWIN appellerer til alle involverte om ikke å ta med barn på denne slags aktiviteter, og de ber også foreldre om å holde barn borte fra store folkemengder.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD