FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sierra Leone >  Solidaritet i Tromsø

Solidaritet i Tromsø

Ei uke i juni fikk FORUT virkelig kjenne på kroppen hvorfor Tromsø blir kalt en solidaritetsby: Da fikk vi nemlig oppleve at over 700 barn kom og sang om Yebo sammen med Geirr Lystrup, i tillegg til at vi tok imot over 100 000 kr som skoleelever fra Tromsø hadde samla inn til FORUT.
22.06.2006
Eva Braaten
Sjekk til FORUT: Stolte elever fra 6. og 7. klasse fra Kvaløyaskolene overrekker sjekk til Forut. Foran f.v: Oda, Storelva skole, Julian, Sandnessund skole, Viljar, Selnes skole, Mathias, Slettaelva skole, Marthe, Kaldfjord skole, Viktoria, Slettaelva skole, Lise, Selnes skole, Morten Lønstad og Runa Heggernes, Forut og Hanna, Kaldfjord skole.
Yebo, Yebo
Geirr Lystrups to konserter i det nye biblioteket kom i stand fordi FORUT ønsket å takke barnehagene i Tromsø som har deltatt i vår informasjonskampanje de siste to åra. Kampanjen har hatt den vesle jenta Yebo fra Sierra Leone som tema. 42 barnehager i Tromsø med til sammen omkring 2000 barn har deltatt. De har også samla inn penger slik at FORUT kan bygge skoler i Sierra Leone. Dette er vi svært takknemlige for, og derfor ville vi gjøre litt stas på barnehagene ved å invitere til konsert. Det viste seg å være svært populært, og da vi runda 700 påmeldte, måtte vi si stopp (biblioteket hadde ikke plass til flere). Konsertene var en stor opplevelse, og man kunne høre både barn og voksne synge Yebo-sangen på vei ut av konsertlokalet.

Innsamling
Men det er åpenbart ikke bare barnehagebarn i Tromsø som vet hva solidaritet betyr. Det gjør også elevene fra Kaldfjord, Storelva, Reinen, Selnes, Sandnessund og Slettaelva skoler i Tromsø kommune. De har nemlig samla inn godt over 100 000 kr til FORUTs tsunamiarbeid i Sri Lanka. Pengene fikk FORUT overrakt i et høytidelig møte på rådhuset den 9. juni. Herved er det bare å kaste det negative uttrykket ”ungdommen nå til dags!” på skraphaugen. Det gjelder i alle fall ikke for Tromsøs oppvoksende generasjon.
Konsert: Biblioteket var fylt til trengsel.


Heia Yebo: Full oppmerksomhet på første rad.
dot
Tell a friend
Send to e-mail:
From e-mail:
Comment:
Code 

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD