FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  Solidaritet i praksis

Solidaritet i praksis

Stemningen stod i taket da 14 elever fra Åsane Folkehøgskole, Bergen, offisielt åpnet et ungdomssenter i Negombo på Sri Lanka lørdag. Endelig kunne elevene se resultatet av mange timer med innsamlingsbøsser de tre siste årene.
01.04.2008
Runa Heggernes

Samarbeid Åsane - FORUT

Velkomstdans av lokal ungdom
Velkomstdans av lokal ungdom
At innsatsen ble satt pris på av lokalbefolkningen, var det liten tvil om. Det viste både smilene, velkomsten, talene og alle de flotte underholdningsinnslagene. Siden 2005 har Åsane Folkehøgskole hatt en samarbeidsavtale med den norske bistandorganisasjonen FORUT som er den største, norske hjelpeorganisasjonen på Sri Lanka. Elevene på den internasjonale solidaritetslinjen tilbringer årlig en måned på Sri Lanka. Her bor de hos vanlige familier i FORUTs prosjektområder rundt i hele landet og jobber i barnehager, har engelskundervisning og deltar ellers i det omfattende, daglige FORUT-arbeidet. Årets elever er tredje årskull fra Åsane som besøker Sri Lanka. Også de to neste kullene vil ha sitt studieopphold på øya.

Felles innsats gir resultater

Line Karlsøen hilser fra elevene
Line Karlsøen hilser fra elevene
Hjemme i Norge får elevene kunnskap om Sri Lanka og FORUTs arbeid før avreise. Sammen med resten av elevene på Åsane samler de årlig inn minst kr. 75 000 som er øremerket til å reise et ungdomssenter i Negombo på vestkysten, 30 km nord for hovedstaden Colombo. Line Karlsøen, elev på folkehøgskolen, sa i sin hilsen på åpningsfesten at elevene både er stolte og glad for å kunne bidra til at denne dagen har kommet. - Vi er ungdom fra hele Norge som sammen har arbeidet hardt for å skaffe midler til dette bygget. Vi håper derfor dette vil bli et sted hvor ungdom i området kan få utvikle sine evner og få en møteplass. Det er fint at srilankisk og norsk ungdom kan samarbeide til tross for lange avstander. Å være her sammen med dere er en flott erfaring for oss, avsluttet Line før hun sammen med sine medelever underholdt den fullsatte salen med sang, musikk og dans.
 
Ungdomssenteret mottar også støtte fra Skolenettverket på Kvaløya i Tromsø kommune.
 

Vennskap bygges

Plakett som ble avduket
Plakett som ble avduket
Ketil Hofslett, lærer på Åsane Folkehøgskole, var en tydelig stolt og takknemlig mann lørdag. – Det er flott å se at arbeidet elevene på Åsane har lagt ned de tre siste årene nå har gitt et konkret resultat. Dette skal vi formidle hjem til tidligere elever og ikke minst alle i bergensområdet som så generøst har gitt penger når vi har kommet med bøssene våre! Men arbeidet vårt er ikke avsluttet. Fortsatt står det to byggetrinn igjen på senteret, og vi vil fortsette å samle inn penger til dette. Solidaritet i praksis er å bygge vennskap mellom ungdom fra ulike deler av verden. Det er godt å se de kontaktene som knyttes mellom norsk og srilankisk ungdom. Det gir håp for fremtiden!
 
 
Ungdomssenteret
Ungdomssenteret
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD