FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  Skolenes solidaritetsløp

Skolenes solidaritetsløp

Denne høsten er nærmere 30 skoler med 4500 elever med i den nye aksjonen SKOLELØP FOR AFRIKA! i regi av FORUT og Namibiaforeningen. - Vi er veldig glade for den gode responsen vi har fått på vår nye skoleaksjon, sier kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun i FORUT.
01.10.2008

Skoleløp for Afrika! er en aksjon der elever lærer om skoleprosjekter i Namibia og Sierra Leone før de selv bidrar til prosjektene i sitt eget sponsorløp på skolen.

Tomas, Magnus og Amin vil løpe langt
Tomas, Magnus og Amin vil løpe langt
Den nye aksjonen er svært kostnadseffektiv fordi den er enkel å administrerere og fordi selve kampanjemateriellet også er enkelt. Skolene som deltar får et firesiders informasjonsblad, et sponsorkort og et deltakerdiplom til hver elev. I tillegg får skolene en prosjektrapport fra Namibia og Sierra Leone i etterkant av høstens løp, og de får en bokgave til skolebiblioteket som takk for innsatsen.
 
Over 80 prosent av inntektene som kommer inn går til prosjektene som drives av FORUT og Namibiaforeningen.
 
- Hvor mye penger kommer inn gjennom Skoleløp for Afrika i 2008?
 
- Det er altfor tidlig å si, men erfaringer fra en begrenset gjennomføring høsten 2007 viser at vi kan håpe på et gjennomsnitt per elev på mellom 130 og 150 kroner, sier Ingvar Midthun. Han mener derfor det er mulig at årets skoleaksjon kan bidra med mellom 600 000 og 700 000. Flere av skolene som deltar i aksjonen har planer om å gjennomføre løpet i oktober, og mange kobler aksjonen til FN-dagen 24. oktober.
 
- Først og fremst er vi nå veldig glade for alle skolene og elevene som er med i årets aksjon, og som på denne måten viser solidaritet med barn i Afrika. Vi gleder oss til å sende prosjektrapporter til dem rundt årsskiftet, med nyheter om hvordan vi nå jobber for at flere barn skal få mer utdanning i Namibia og Sierra Leone. Samtidig viser også responsen i skolen at vi har laget en god aksjon, og i høst starter vi forberedelsene til en ny aksjon som skolene kan være med på neste høst. Vårt mål er at vi sammen med skolene skal lage en konkret og nyttig solidaritetsaksjon sammen, til glede og nytte for alle parter!
Marte har fått stein i skoen
Marte har fått stein i skoen
 
Sørg for at din skole også er med i skoleløpet i år eller neste år! Kontakt FORUT v/Ingvar Midthun på ingvar@forut.no eller telefon 99 04 25 64.
 
 
(Frydenlund skole i Elverum har i høst kombinert skoleløpet med FORUTs barneaksjon om lille Omis i Nepal, og derfor går pengene fra akkurat denne skolen til FORUTs innsats i Nepal i år.)
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD