FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Skoleløp for AFRIKA!

Skoleløp for AFRIKA!

Namibiaforeningen i Elverum og FORUT er i gang med et samarbeid rundt rusmidler som utviklingshinder i våre samarbeidsland. I forlengelsen av dette prosjektsamarbeidet har organisasjonene i høst invitert 70 skoler i noen utvalgte innlandskommuner til en aksjon med fokus på utdanning i Namibia og Sierra Leone.
25.09.2007
Ellen Bjølseth
Til nå er 1300 elever i Hedmark og Oppland ute og løper for Afrika. En av dem er Erik Nyheim Halberg fra Furulund skole på Elverum (bildet til venstre). SKOLELØP FOR AFRIKA er en begrenset skoleaksjon i år. Målet nå er å få erfaring med hvordan en slik enkel og tilrettelagt aksjon kan gjennomføres sammen med skolene. Når FORUT-nytt går i trykken, har tre skoler med 300 elever allerede meldt seg på opplegget.

SKOLELØP FOR AFRIKA er lagt opp slik at hver enkelt elev får et informasjonsblad med tekst og bilder fra Namibia og Sierra Leone. I bladet presenteres også FNs tusenårsmål, og det vises til flere kilder for mer informasjon på internett. Det er også satt opp en interessant statistikk fra landene, som sammenligner levestandarden med vår levestandard i Norge.
I tillegg får hver elev utdelt et sponsorkort, der mammaer, pappaer, bestemødre, onkler, bedrifter og naboer kan betale noen kroner for hver kilometer eleven løper i arrangementet. Med dette kortet i sekken stiller elevene opp i skoleløpet på sin skole, og for hver kilometer de løper, øker inntekten!
 
Barn i Afrika får støtte når barn i Norge løper.
Barn i Afrika får støtte når barn i Norge løper.
Namibiaforeningen og FORUT sender også ut deltagerdiplomer, og den klassen som løper lengst i gjennomsnitt per elev i hver kommune får en globus i klassepremie. Skolene vil også få tilsendt en sluttrapport om hvor mange skoler som deltok, og hvor mye penger som kom inn til prosjektene i Namibia og Sierra Leone.

Vil dere være med og løpe? Ta kontakt med FORUT på forut@forut.no eller ring oss på telefon 61 18 74 00.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD