FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sierra Leone >  Sierra Leone mot fredeligere tider
Sierra Leone

Sierra Leone mot fredeligere tider

Etter mange år med borgerkrig er Sierra Leone begynt på den vanskelige veien mot fred og forsoning - og utvikling. Rangert aller nederst på FNs indeks, er det lang vei å gå for dette lutfattige landet. FORUT har jobbet i Sierra Leone i mange år, og da våpenhvilen endelig trådte i kraft, var organisasjonen straks klar til å øke innsatsen.
05.03.2003


Uten skole, ingen utvikling
Under borgerkrigen førte store ødeleggelser til at mange skoler ikke lenger kunne holdes i gang. Utdanningsnivået i Sierra Leone var fra før av lavt, og skole og utdanning er et viktig satsningsområde i årene som kommer. Ca. syv mil sørøst for Freetown ligger Mabongisseh, en landsby som bare kan nås på elendige veier. Her har FORUT bidratt til å gjenreise skolen og sette i stand igjen lærerboligene på stedet.

Kurs for jordmødre
Sierra Leone har sine tradisjonelle fødselshjelpere som bistår kvinner under fødselen. I Mabongisseh har FORUT holdt kurs for 68 slike jordmødre for å bedre kvaliteten på det arbeidet de utfører. På slutten av fjoråret var de samlet til en høytidelig markering av avsluttet kurs og fikk utdelt kursbevis og en jordmorkoffert med nødvendig innhold.
Lærerbolig: Lærerne i Mabongisseh tilbys lærerbolig.
foto: Lodve SvareElever: Utdanning er et viktig satsingsområde i Sierra Leone i årene som kommer.
foto: Lodve Svare
dot

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD