FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Påmeldingene til barneaksjonen strømmer inn!

Påmeldingene til barneaksjonen strømmer inn!

FORUT og Geirr Lystrup er nok en gang ute i norske barnehager med informasjon, sang, musikk og lek med fokus på jenta Vasana i Sri Lankas hovedstad Sri Lanka. Nå strømmer det på med nye barnehagepåmeldinger, og den som følger godt med ser at tallet til høyre på denne siden stadig stiger...!
22.08.2007

Tuttifruttigitar
Tuttifruttigitar
Platen er oppfølger til kjempesuksessen med ”Sangen om Yebo” fra 2005, som Geirr Lystrup fikk Spellemannprisen for. Musikken er en del FORUTS barneaksjon, som heter "Vasana og skilpaddebarna". I fjor var Vasana med i det enorme elefantopptoget i hovedstaden, mens det denne gangen altså er langt mindre dyr i sentrum! Vasana er hovedpersonen i årets barneaksjon, og vi møter Vasana hjemme i Sri Lankas hovedstad Colombo og ute på stranden mot Det indiske hav…i lek med gamle og nyfødte skilpadder. Sammen med Vasana og hennes venner skapte Geirr et ganske spontant ”tuttifruttiband” på stranda…med instrumenter av frukt fra det lokale markedet! Et slikt ”tuttifruttiband” ble gjenskapt i Furnes tirsdag 21. august, da årets barneplate fra Geirr Lystrup og FORUT ble lansert.

- Geirr Lystrup bidrar med lek, musikk, rytme og sang inn i vår barnekampanje, og løfter stemningen både i Norge og Sri Lanka, sier kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun i FORUT. ”Sangen om Yebo” ble brukt i 1380 norske barnehager, og denne høsten er FORUT på vei mot noe som kanskje kan bli samme oppslutning. -Vi får inn et tjuetalls nye barnehagepåmeldinger nå i august, og vi er selvsagt veldig spent på hvor vi ender i år, sier Midthun.


Barn i Furnes barnehage
Barn i Furnes barnehage
Furnes barnehage er lanseringssted for årets barneplate, og barna her har hatt slikt besøk av Geirr og FORUT før også. – Vi synes dette er veldig stas, og har vært med på FORUTs barneaksjon i mange år, sier arbeidsleder Frode Jevne i barnehagen. – Barneaksjonen handler om barn i andre land og møtet med nye kulturer, og vi har valgt å bruke denne kampanjen inn mot FN-dagen 24. oktober, sier Jevne.

I barneaksjonen er det lagt opp til sang og lek, og i flere videoepisoder ser barna hvordan Vasana bor og lever. I tillegg holder barnehagene en basar for mamma og pappa og andre, og inntektene av dette går til FORUTs arbeid i Sri Lanka. I fjor samlet norske barnehager inn i overkant av 2 millioner kroner til bistandsorganisasjonens prosjekter i Sri Lanka, og det er et fantastisk resultat, sier Ingvar Midthun. Han sier at det økonomiske bidraget er viktig, men understreker også all gleden, kunnskapen og holdningsdannelsen som barneaksjonen bidrar med inn i norske barnehager.

– Nå er musikken lansert og kampanjemateriellet på vei ut, og alle barnehager er velkommen med! Vi håper på samme responsen og entusiasmen blant barn og voksne nå, som vi opplevde med ”Sangen om Yebo”, sier Ingvar Midthun. Samtidig som det nå jobbes på høytrykk med utsendelse av årets kamplanje, er det også andre ting på gang i FORUTs kampanjeavdeling. -I år er vi i Sri Lanka, og neste stopp blir Nepal, sier Ingvar Midthun, men foreløpig er det ikke stort mer vi kan si!

Men en ting er sikkert; -FORUT kommer sterkt og fargerikt tilbake med Nepal neste år...nå bruker vi tida på lek og læring med Vasana!

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD