FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Omis - hovedperson i ny barneaksjon

Omis - hovedperson i ny barneaksjon

I disse dager avsluttes filmopptakene fra Nepal til neste års barneaksjon fra FORUT. I tre uker har Omis og hans beste kamerat, Dalbir, gjort en stor og god innsats foran kameraet til fotograf Gøran Mattson.
Her finner du kampanjesiden for Omis der du kan se på invitasjonen til barnehagene og finner påmeldingsskjema.
28.01.2008
Omis%2C-Dalbir-og-Geirr
Geirr Lystrup sammen med Omis og vennen Dalbir (Omis til venstre).
Omis er åtte år og bor på et barnehjem en times biltur utenfor hovedstaden Katmandu. Slik har det ikke alltid vært, og noe av dette er det norske barn vil få se gjennom årets film. Barnehjemmet er ett av flere barnesentre som drives av FORUTs aktive, nepalske samarbeidspartner gjennom mange år, CWIN. Barnehjemmet tar seg av ca 100 barn, og alle barna kan ses på filmen som vil være klar for norske barnehager og skoler fra august.
 
Filmen vil ha to episoder på 15 minutter foruten en episode med trubaduren Geirr Lystrup, som har vært med på filminnspillingen i Nepal. I sommer slipper Geirr en CD med sanger om Omis i nærmiljøet og Nepal. Til og med den avskyelige snømannen Yeti vil få en egen sang!
 
Filminnspilling_250x188
Filminnspilling
I år deltar mer enn 1500 barnehager i FORUTs barneaksjon ”Historien om Vasana”. Dette betyr at 25 % av norske barn i denne aldersgruppen har blitt kjent med Vasana og bestevenninnen Tushani fra slummen i Colombo i Sri Lanka. I tillegg er også 200 skoler med på aksjonen. Neste år er det altså Omis som vil bli gjenstand for den forhåpentligvis samme oppmerksomheten.
  application/octet-streamHer finner du invitasjonsbrosjyre og annet stoff om Omis.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD