FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  Ny deltakerrekord

Ny deltakerrekord

FORUTs barneaksjon har ennå en gang satt deltakerrekord. Det første året var det 1561 påmeldte barnehager til "Omis får nye venner". Suksessen skyldes et godt, gjennomarbeidet opplegg og et fruktbart samarbeid med Geirr Lystrup.
08.10.2008
Ellen Bjølseth

I løpet av høsten 2008 var det stor aktivitet i landets barnehager, ikke minst i de barnehagene som deltok i barneaksjonen ”Omis får nye venner”. Disse barnehagene har mottatt en innholdsrik pakke: Fakta- og veiledningshefte, hefte med fortellinger, DVD med tre filmer, plakater, kortspill, jakkemerker og sit, men ikke minst, en nyinnspilt CD med 16 sanger, spesielt laget for FORUT av Geirr Lystrup.

Alt dette materiellet tas i bruk i barnehagen for å berette historien om lille Omis, som etter å ha levd som gategutt blir tatt imot på barnehjemmet utenfor Katmandu, der han får omsorg og skolegang. I tillegg til aktivitetsmateriellet mottar barnehagen også et utvalg varer for salg, produsert i land i Sør, og en basarpakke med lodd og gevinster.
 
Gjennom over 20 år har FORUT møysommelig bygd opp barneaksjonen og gjort den stadig bedre. Mange barnehager deltar år etter år og har stor glede og nytte av å ta i bruk det flotte opplegget. Etter at aksjonen fikk en ny dimensjon med sang og musikk, formidlet av Geirr Lystrup, har oppslutningen hatt en markant økning.
 
- Det er nå godt og vel en fjerdedel av alle landets barnehager som deltar, og det synes vi er en formidabel ”markedsdekning”, sier FORUTs generalsekretær, Morten Lønstad. – Vi ønsker at barn skal forstå hvordan barn i andre land kan ha det og at livsvilkårene mange steder er svært forskjellige fra våre. Målet er å skape nysgjerrighet, fremme toleranse og empati og skape en solidaritetsfølelse hos barn i Norge, sier han.
 
Småskoletrinnet er også invitert til å delta.

Geirr Lystrup og barn fra Lilla H barnehage i Oslo
Geirr Lystrup og barn fra Lilla H barnehage i Oslo

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD