FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Nå kommer Indrani!
FORUTs barneaksjon

Nå kommer Indrani!

I april sender FORUT ut invitasjon til høstens barneaksjon, og i august skal nesten hundre tusen barn i norske barnehager og barneskoler bli kjent med Indrani.
24.03.2010

Hvert år deltar nesten hundre tusen barn i FORUTs barneaksjon. FORUT har arrangert barneaksjon i mer enn tyve år. Det handler om vennskap og solidaritet, og barneaksjonen skaper engasjement og entusiasme i barnehager og skoler. Målet er å skape nysgjerrighet, toleranse og forståelse gjennom å følge livet til barn som materielt sett har mye mindre enn norske barn, men som likevel har mye til felles.

Indrani bor sammen med familien sin i et av slumområdene i byen Bangalore sør i India, og gjennom tekster, musikk, bilder og videofilmer skal barn i Norge se hvordan livet er for en femåring et helt annet sted i verden.

FORUT har vært i India i januar i år for å produsere innholdet til den nye aksjonen sammen med Maj Britt Andersen som skal lage musikken til aksjonen ”Indrani og Drømmeskolen”.
Ingvar Midthun er prosjektleder for aksjonen, og han forteller at Indrani er ei livlig jente på fem år som elsker å danse.
 
- Det er ganske sterkt å se fattigdommen rundt Indrani, samtidig som både hun og de andre barna i området har så mye av livskraften og gleden som barn alle andre steder i verden, sier Ingvar etter hjemkomsten. – I tillegg har vi blitt kjent med et dansetalent jeg aldri har sett maken til. Ikke en eneste gang under innspillingen av videofilmene ga Indrani inntrykk for at hun kjedet seg eller var sliten, så jeg håper litt av energien hennes kommer fram i alt materiellet vi nå lager til barnehagene og skolene, sier Ingvar som ble godt kjent med Indrani og familien hennes under oppholdet i Bangalore.
 

Drømmen om skolen

Dette blir en aksjon med fokus på femåringene i Indranis barnehage rett ved slumområdet der barna bor, og vi skal på et besøk til den såkalte ”Drømmeskolen” som FORUTs samarbeidspartner driver i Bangalore. Her er det nærmere 200 elever fra slumområdene rundt skolen, i tillegg til at mange tidligere barnearbeidere tar opp igjen og fullfører skolegangen sin. På den måten får de et bedre utgangspunkt i livet, og en sjanse til å komme ut av den lammende fattigdommen som preger mange indere.
 
”Indrani og Drømmeskolen” legger stor vekt på at verden er veldig forskjellig, men at mye også er ganske likt uansett hvor du bor. Det vil nok være mange som kjenner seg igjen i dansegleden til Indrani eller den andre leken vi blir med på i filmene. I tillegg tar barneaksjonen opp igjen en lek fra Norge i gamle dager, da både gutter og jenter løp og balanserte med tønnehjul – eller gamle sykkeldekk i dette tilfellet.
 
Indrani og Maj Britt
Indrani og Maj Britt
I år har barneaksjonen 2010 også sin egen tegnekonkurranse, og inspirasjonen hentes fra det store veggmaleriet som dekker hele veggen i Indranis barnehage. Maleriet blir synlig på mange måter i barneaksjonen, og det er nok ikke umulig at alle dyrene på maleriet også dukker opp i en Maj Britt-sang!
 

Se innslag med Maj Britt Andersen på NRK Førkveld her.
 

Les mer om barneaksjonen her.

 

  Påmeldingsskjema til barneaksjonen her 

 

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD