FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  Med rett til å leke

Med rett til å leke

Nå kan barn og unge i Ambalantota sør på Sri Lanka boltre seg på det store aktivitets-området som FORUT har satt i stand.
31.03.2008
Runa Heggernes

 

 Søndag ble området offisielt åpnet, og ikke lenge etter var barna i gang med å spille cricket.Lekeområdet ligger i umiddelbar nærhet av Welipatanwila skole. Skolen vil bruke området i gymnastikktimene, og det er også skolen som skal stå for vedlikeholdet. I tillegg til aktivitetsområdet er det bygget en paviljong med garderobe og overbygg hvor både skolen og lokalsamfunnet kan arrangere møter og sammenkomster av ulike slag. 

 

Tsunamirammede barn kan leke

Namalie er fornøyd med det nye området
Namalie er fornøyd med det nye området
FORUTs prosjektleder i området, J.M. Pematilaka, forteller at prosjektet har kostet 4,2 millioner rupier, dvs 210 000 kroner. Arbeidet startet i oktober, og nå er området klart. Det eneste som mangler er grønt gress, men det kommer fort i et land med temperaturer rundt 30 grader og mye nedbør! – Det fine med dette området er at i tillegg til at skolen har fått et flott friområde, kan barn og ungdom fra de tsunamirammede landsbyene langs kysten og fra den nye landsbyen med de 101 nye husene vi har bygget, leke.
 
Og at det stemmer, bekrefter 16 år gamle Namalie som bor nettopp i denne landsbyen. – Det tar ca 15 minutter å gå fra landsbyen og hit til aktivitetsområdet. Jeg gleder meg til å spille volleyball sammen med vennene mine. Vi er mange jenter som liker volleyball, så det blir ikke vanskelig å stille lag!
 

Bedre enn før

Gutta er i gang på plassen
Gutta er i gang på plassen
- Vi har hele tiden arbeidet etter valgspråket ”Rebuild back better” - bygg opp igjen bedre - og det mener jeg helt klart er tilfelle også i denne saken, fortsetter Pema entusiastisk. - Før fantes det kun en liten lekeplass med kratt og jungel rundt. Etter en dag med regn var plassen ubrukelig i flere dager. Nå er all vegetasjon borte, området er drenert, og barn og unge har fått stor plass å boltre seg på. Her kan det forgå mange aktviteter samtidig uten at de ødelegger for hverandre.
 
 

Minister takket også

Terje Heggernes tenner lampen
Terje Heggernes tenner lampen
Den høytidelige åpningen ble foretatt av Terje Heggernes, FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, sammen med ministeren for vannforsyningen i Sri Lanka, Mahinda Amaraweeva. Amaraweeva takket i sin tale FORUT for den flotte plassen. – Vi har arbeidet med å få en slik plass i dette området i mange år, uten å få det til før nå. Derfor er det ekstra moro å være her i dag og se at FORUT har maktet å gjennomføre prosjektet. Og så ble aktivitetsområdet tatt i bruk ved at det ble spilt en kamp i elle, som er en lokal variant av baseball.

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD