FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Lydhørt publikum

Lydhørt publikum

Internasjonale dager i Gjøvik og familiedag på Eiktunet museum var svært godt besøkt i det fine sensommerværet sist helg. Geirr Lystrup klarte å få sindige gjøvikensere opp fra sittestilling og i vuggetakt med sitt barnevennlige repertoar.
27.08.2007
Ellen Bjølseth

Barna deltok med liv og lyst
Barna deltok med liv og lyst
For fjerde gang ble det arrangert Internasjonale dager på Gjøvik. Arrangementet er et samarbeid mellom Gjøvik kommune, Gjøvik byhistoriske samlinger og frivillige organisasjoner. I år var det fokus på burmesernes situasjon. Som medarrangør hadde FORUT stand i sentrum på lørdag og på Eiktunet museum søndag. Her var FORUT også ansvarlig for Geirr Lystrups familiekonsert fra utescenen. Tribunen var smekkfull med barn og voksne i skjønn forening da Geirr satte i gang i kjent stil, og det tok ikke mange minuttene før han hadde fått sindige gjøvikensere til å bli med på moroa.

Geirr Lystrup på scenen
Geirr Lystrup på scenen
Da Geirr spilte opp med noen av sangene fra barneplatesuksessen "Sangen om Yebo", ble det rene koret fra tribunen. Dette var sanger som barn og foreldre kunne fra før. Også de nye sangene fra den ferske Vasana-platen fenget, og publikum sang gjerne med i skubidubidu-refreng og gummi-gummi-sang.

Det er 16 flotte sanger på den nye CD-en, "Sangen om Vasana", som inngår i FORUTs barneaksjon denne høsten. Allerede er over 1100 barnehager påmeldt, og det er ingen tvil om at Geirr Lystrups bidrag med CD, musikkvideo og konserter rundt om i det ganske land har bidratt til at så mange barnehager deltar. Noter og tekst til sangene ligger på CD Sangen om Vasana

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD