FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Lokalt og internasjonalt

Lokalt og internasjonalt

Etter en vellykket sommersesong med show i telt på Kapp, Østre Toten, har Urbane Totninger donert inntektene fra siste forestilling til FORUT - for andre år på rad. Gaven er et uttrykk for showgjengens sosiale engasjement.
28.08.2008
Ellen Bjølseth

Morten Lønstad mottar sjekken fra Urbane Totninger
Morten Lønstad mottar sjekken fra Urbane Totninger
Denne uken  troppet Urbane Totninger ved Paul Håvard Østby og Gustav Nilsen opp på FORUTs kontor med en gavesjekk på 90 500 kroner. Pengene tilsvarte billettinntektene etter sommerens siste forestilling, og FORUTs generalsekretær uttrykte stor takknemlighet over den sjenerøse gaven.

- Det mest fantastiske er at dette er noe de har funnet på sjøl, sa Lønstad. Østby og Nilsen forklarer det slik: - Da vi begynte å jobbe med forestillingen i fjor, bestemte vi oss for to ting: Forestillingen skulle være med og for lokale folk, og vi skulle være sosialt bevisste. Dermed ble vi enige om å gi siste forestilling til en humanitær organisasjon, og valget falt på FORUT. Pengene (over 100 000 kroner i fjor) gikk til skolebygging i Sierra Leone, og tilbakemeldingen fra prosjektet var så positiv at vi ville videreføre støtten i år også. Sierra Leone er verdens fattigste land og Norge det rikeste, så det er fint å være med på dette.

- Det er ikke ofte vi får inn så mye penger fra en enkelt giver, sier Lønstad, - så for oss er dette helt overveldende.

Årets bidrag vil bli brukt i et prosjekt for ungdom i Freetown. Prosjektet kalles "Urban Youth", så hva passer vel bedre enn at det blir støttet av urbane totninger?

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD