FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Litt av et julemarked

Litt av et julemarked

Kringlebotn skole i Fana bydel i Bergen overførte rett før jul kr. 50 000,- til FORUT etter sitt årlige julemarked. Snakk om fantastisk juleaksjon!
11.01.2008

Yrende liv

Alle skolens 460 elever og de ansatte er med på julemarkedet, som egentlig starter mange uker før selve markedskvelden. I ukevis blir det flettet, strikket, limt, malt og bakt til markedet som i 2007 ble holdt onsdag 5. desember.
- Vi skal heller ikke glemme kulturinnsatsen til elevene på Kringlebotn skole, sier kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun i FORUT. Han var til stede på julemarkedet og kan fortelle om et yrende liv med mange aktiviteter til inntekt for FORUT. – Først var det et lite teaterstykke i gymsalen, og så åpnet markedsbodene og kulturarrangementene. Det siste var dans og musikk i flere klasserom, med billettsalg. Jeg handlet selv også, og ringeteamet som ringer alle skoler og barnehager om FORUTs barneaksjon fikk en liten julegave fra Kringlebotn skole denne jula.
 

Vinnerloddet

Skilpaddene males
Her males hvert skilpaddepuslespill for hånd før det pakkes og sendes til FORUT.
Karl Dag Bærug er FAU-leder, og ved åpningen av julemarkedet sa han at alle vi som bor i Norge allerede har trukket vinnerloddet ved at vi bor i et av verdens aller rikeste land. – Derfor er det så viktig at vi kan gå sammen om et slikt prosjekt. Gjennom FORUTs barneaksjon blir vi kjent med Vasana som et ekte menneske og en person over et lengre tidsrom. Det gjør at vår innsats blir så konkret, sier Karl Dag.
 
Johan og Folke er to 6-åringer som handler på julemarkedet, og som liker seg i folkemengden. - Jeg vet ikke helt hva jeg skal ha, men vi skal nok kjøpe noe, sier Folke og kikker utover bordet med julepynt laget av elever på skolen. Johan var mer sikker og fant noe han likte på et av bordene med varer fra FORUT. Han endte opp med et puslespill med skilpadder, håndlaget til FORUT i en liten familiebedrift utenfor Sri Lankas hovedstad.
 

FORUTs egne varer

Skilpaddene skjæres ut
Fra utforming og saging av puslespillene.
- Puslespillet med skilpadder er et godt eksempel på hva vi direkteimporterer til inntekt for vårt humanitære arbeid, sier Ingvar. – Ved første øyekast kan det se ut som et hvilket som helst puslespill, men dette har sin egen historie. I en kombinert bolig og fabrikk driver en familie WASANA Products utenfor Colombo. Far samler materialer og sager hvert eneste puslespill på sin egen sag. Mor leier inn hjelpere i nabolaget, og sammen sørger de for at hver eneste brikke blir finpusset og malt med giftfri maling. For oss i FORUT er dette en fin og populær vare, og for WASANA Products er bestillingen fra oss veldig viktig for inntektene.
 
FORUT har et bredt utvalg av varer som barnehagene og skolene bruker i sine FORUT-aksjoner, og vi sender gjerne varer til dem som ønsker å arrangere en salgsaksjon til inntekt for FORUT.
 

Takk til alle på Kringlebotn skole

Vasana, Runa, Ingvar
– Takk for at dere er med i FORUTs barneaksjon! Hilsen Vasana, aksjonsleder Runa Heggernes og markedssjef Ingvar Midthun
Det aller viktigste for FORUT er at mange barnehager og skoler er med i barneaksjonen og at barna lærer om barn i andre land og får lyst til å bidra med sin egen innsats. Samtidig er det fantastisk med gode innsamlingsresultater, og Kringlebotn skole er en av ”storsamlerne” i 2007. – Slike resultater blir jo strålende, sier Ingvar, og legger til at alle i FORUTs kampanjeavdeling merker seg innsatsen til Fana-elevene.
 
- Nå håper vi at Kringlebotn skole også blir med oss i høstens aksjon. Da skal vi nemlig på tur til Katmandu i Nepal og møte gjetergutten Rabin!
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD