FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > FORUTs barneaksjon Indrani > Fra barnehager og skoler >  Kunstverk til salgs
Jonettaplassen barnehage

Kunstverk til salgs

18. oktober hadde Jonettaplassen Gårdsbarnehage sin FORUT-aksjon. I ca 1 mnd nå har vi hatt fokus på FORUT og arbeidet de gjør. Tema har vært Omis og vennen Dalbir som bor på et barnehjem i Nepal, og barna har lært om hvordan de lever og hvordan det er å være fattig i et annet land.
30.10.2009

Et maleri blir til
Et maleri blir til
Vi bestemte oss for å arrangere et garasjesalg og ha "åpen gård" til inntekt for denne aksjonen.
Alle bidrog med lopper og ”ting og tang” fra sine hjem som de kunne selge. Garasjen ble fylt med alt fra klær, duker, gardiner og leker til porselen og noe antikt. Vi hadde også kaffe- og kakesalg. I tillegg malte barna et stort bilde som skulle selges til høystbydende. Og det ble jo ni malerier i ett det.

Vi var heldig med vær og oppmøte. Det gleda oss veldig at så mange tok turen til Borgen for å besøke oss. Tror de fleste fikk shoppa litt i garasjen og for mange var det spennende å hilse på dyrene våre.
Av frykt for helsa til Håkon-Gris var han plassert inne i stallen, men denne dagen så var nok faren for svineinfluensa lav. Så han fikk nok sin dose med oppmerksomhet likevel. 

Tilbud til sultne og tørste
Tilbud til sultne og tørste
I Jonettastua var det kaffe og kakesalg. God innsats på kjøkkenet og i garasjen gjordet at salget gikk veldig bra, ja over all forventning. Foreldre bidro i kafeen, med medbrakt kake og vaffelsteking, og tildelt ansvar for salget der. Gårdeier tok ansvar for garasjen og det som var av salg der, og mange av ungene deltok med improviserte saftstasjoner og kjekssalg. FORUT-maleriet ble også solgt, og det var Klæbu Sparebank som kjøpte det.
 
Tirsdag 27. oktober ble vi invitert til banken for å overrekke bildet og overføre det totale beløpet.
Det var en stolt gjeng som mottok is, gaver og en stor sjekk fra banksjef Bjørn Riise og Kitty Fornes Ulseth. Og det morsomste for oss voksne var at barna fortsatt husket hvorfor vi malte bildet og hva pengene skulle brukes til. Totalt beløp fra oss i Jonettaplassen Gårdsbarnehage ble til slutt kr 9.411,-
 
mvh
På plass i banken
På plass i banken
John Anders Borgen
Jonettaplassen Gårdsbarnehage
7540 Klæbu
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD