FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Kampanjenyheter

Her finner du aktuelle nyheter fra FORUTs kampanjer.

Ny spellemannpris?
Indrani og Maj Britt

For annen gang er en barne-CD laget for FORUTs barneaksjon nominert til Spellemannprisen i klassen barnemusikk. Maj Britt Andersens “Indranis sang” er en av fire nominerte.

03.02.2011
Se også Hjem, Nyheter

Barneaksjonens tegnekonkurranse
Alle deltakerne i årets barneaksjon ”Indrani og Drømmeskolen” ble invitert til å være med på tegnekonkurranse. Trekning er nå foretatt.
07.01.2011
Se også Hjem, Nyheter

Ny deltakerrekord
1600 barnehager er med!
Vi har i dag passert 1600 påmeldinger til FORUTs barneaksjon "Indrani og Drømmeskolen". Mer enn 80 000 barn vil i høst delta i aksjonen og lære om hvordan barn lever i slummen i India.
10.11.2010
Se også Hjem, Nyheter, Kampanjer, 2010

Fargerik, festlig friluftskonsert
Da Maj Britt Andersen entret scenen på St. Hanshaugen, sluttet det å regne og solen skinte glimtvis over 2000 små og store som koste seg på Indrani-konsert.
25.08.2010
Se også Hjem, Nyheter, 2010

23. august 2010:
FORUTs barneaksjon og Maj Britt Andersen lanserer "Indranis sang"
Den store dagen er kommet: Barneaksjonens nye CD lanseres i dag på FORUTs nettbutikk!
23.08.2010
Se også Hjem, Nyheter, 2010

Hva betyr det?
FORUT er en solidaritetsorganisasjon

Solidaritetsarbeid er å gjøre livet bedre for andre mennesker. FORUT ønsker at alle skal ha det bra. Derfor driver vi solidaritetsarbeid. Her er en forklaring på noe av det vi gjør.

06.05.2010
Se også Skoleløpet

FORUTs barneaksjon
Nå kommer Indrani!
I april sender FORUT ut invitasjon til høstens barneaksjon, og i august skal nesten hundre tusen barn i norske barnehager og barneskoler bli kjent med Indrani.
24.03.2010
Se også Hjem, Nyheter, 2010

Reisebrev
Med FORUT på tur
De to siste årene har Ingvar Midthun og jeg samarbeidet om Skoleløp for Afrika (nå: Skoleløpet). Nylig gikk jeg av med pensjon og fikk anledning til å være med Ingvar på tjenestereise til Bangalore i India og til Sri Lanka. Dette var en kjærkommen mulighet for meg til å kombinere ferie med å delta på og lære mye nytt om noen av FORUTs prosjekter.
16.04.2009

Barn + Geirr = sant
Nærkontakt gir god kontaktDe rautet som kuer, brummet som biler og hilste på nepalsk vis med håndflatene mot hverandre: Namasté! Kontakten mellom Geirr Lystrup og skole- og barnehagebarn i Oslo var til stede fra første stund.
02.09.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

FORUT i parken
TegnekonkurranseI sommer møter du FORUT i Hunderfossen Familiepark med egen butikk, egen barnekonkurranse og egen konsert. Målet med samarbeidet er å få fram gode historier om hvordan vi i Norge kan hjelpe barn i andre land.
22.05.2008

FORUT i Hunderfossen Familiepark
FORUT har inngått et samarbeid med Hunderfossen Familiepark ved Lillehammer. Samarbeidet innebærer at parken skal profilere FORUTs humanitære innsats for barn og voksne, samtidig som familieparken åpner et eget FORUT-utsalg.
18.04.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

Omis - hovedperson i ny barneaksjon
Omis-og-GeirrI disse dager avsluttes filmopptakene fra Nepal til neste års barneaksjon fra FORUT. I tre uker har Omis og hans beste kamerat, Dalbir, gjort en stor og god innsats foran kameraet til fotograf Gøran Mattson.
Her finner du kampanjesiden for Omis der du kan se på invitasjonen til barnehagene og finner påmeldingsskjema.
28.01.2008

Litt av et julemarked
Kringlebotn skole i Fana bydel i Bergen overførte rett før jul kr. 50 000,- til FORUT etter sitt årlige julemarked. Snakk om fantastisk juleaksjon!
11.01.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

Animasjonsfilm med snert
ElefanterKlepp familie- og friluftsbarnehage har deltatt i barneaksjonen "Historien om Vasana". Oppfinnsomheten er stor i norske barnehager, og Klepp-barnehagen har sendt oss en morsom animasjonsfilm. Det handler om elefanter og skilpadder.
18.12.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Vellykket skoleløp for Afrika
Høstens SKOLELØP FOR AFRIKA er nå avsluttet. Åtte skoler i Hedmark og Oppland deltok i denne skoleaksjonen som er et samarbeid mellom FORUT på Gjøvik og Namibiaforeningen i Elverum.
18.12.2007
Se også Hjem, 2007

Flott aksjon, flott nettside!
Geirr og VasanaRaudeberg skule i Vågsøy, Sogn og Fjordane, har hatt FORUT-konsert i forbindelse med Vasana-aksjonen. Bilder, sang og videosnutter er lagt ut på skolens nettside, der barna blant annet synger Geirr Lystrups sang: Elle melle elefant.
18.12.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Barnehage nr 1500 påmeldt barneaksjonen
Geirr og VasanaKleppestø barnehage på Askøy i Hordaland ble barnehage nr 1500 som meldte seg på FORUTs barneaksjon "Historien om Vasana". Barnehagen har 90 barn.
23.11.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Barnas aktvitetsdag i Mattakkuliya
- En, to og så ut med den venstre foten, sier Tushanis danselærer mens hun forsøker å lære bort en tradisjonell srilankisk dans til den ivrige barnegruppa hun har foran seg. Tushani er konsentrert og følger nøye med på det instruktøren forteller selv om støynivået er høyt i forsamlingssalen i Mattakkuliya denne ettermiddagen. 250 barn fra FORUTs barneklubber er samlet til den årlige tilstelningen for barn i området.
25.10.2007

Ekte pilot på besøk
Åfoss barnehageÅfoss barnehage i Skien fikk trivelig besøk av en vaskeekte flyver den 16. oktober. Avdeling Maurtua deltar i FORUTs barneaksjon, "Historien om Vasana", og har tydeligvis hatt mye glede av det.
23.10.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

- Vi kan godt være med en gang til
Vasana og Tushani ser seg selv på filmDet var fullt hus og stor stemning i samfunnshuset i Mattakkuliya da årets barneaksjonsfilm ”Vasana og skilpaddebarna” ble vist. På første benk satt hovedpersonene selv: Vasana og Tushani.
27.09.2007
Se også Nyheter, 2007

Skoleløp for AFRIKA!
Namibiaforeningen i Elverum og FORUT er i gang med et samarbeid rundt rusmidler som utviklingshinder i våre samarbeidsland. I forlengelsen av dette prosjektsamarbeidet har organisasjonene i høst invitert 70 skoler i noen utvalgte innlandskommuner til en aksjon med fokus på utdanning i Namibia og Sierra Leone.
25.09.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Neste stopp Nepal
Ingvar Midthun og Sumnima ThuladarDenne høsten og vinteren blir titusenvis av norske barn bedre kjent med ungjenta Vasana fra Sri Lanka gjennom FORUTs barneaksjon, og neste år inviterer vi norske barn med til Nepal. I september startet arbeidet med å lage barneaksjonen fra fjellandet Nepal, og det hele begynner med jakten på barn og spennende historier.
10.09.2007

FORUTs leker er trygge
Halssmykke for barnGjennom FORUTs barneaksjon sendes det ut produkter som er laget i land i Sør. Slik bidrar vi til å fremme handelen. I det siste har leker produsert i Kina vært i søkelyset på grunn av at det er brukt blyholdig maling. FORUT importerer også fra Kina, men våre varer er ikke giftige.
05.09.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Lydhørt publikum
Publikum deltok med liv og lystInternasjonale dager i Gjøvik og familiedag på Eiktunet museum var svært godt besøkt i det fine sensommerværet sist helg. Geirr Lystrup klarte å få sindige gjøvikensere opp fra sittestilling og i vuggetakt med sitt barnevennlige repertoar.
27.08.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Påmeldingene til barneaksjonen strømmer inn!
FORUT og Geirr Lystrup er nok en gang ute i norske barnehager med informasjon, sang, musikk og lek med fokus på jenta Vasana i Sri Lankas hovedstad Sri Lanka. Nå strømmer det på med nye barnehagepåmeldinger, og den som følger godt med ser at tallet til høyre på denne siden stadig stiger...!
22.08.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Vi lanserer FORUT Studentpartner!
Denne høsten lanserer FORUT et eget partnerskap for studenter. FORUT Studentpartner skal fokusere spesielt på organisasjonens innsats overfor barn og ungdom og satsingen på rusmiddelfeltet. Blant annet skal innsamlede midler gå til bygging av barneskoler.
17.08.2007
Se også Hjem, 2007

FORUTs basarjenter
Sola steker og det er 28 varmegrader, men FORUT-basaren utenfor
COOP-butikken på Ilseng i Stange i Hedmark holder åpent!
11.06.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Geirr Lystrup slo an på Notodden
Onsdag 16. mai var trubaduren Geirr Lystrup på Notodden der han holdt to konserter. Han var invitert av Notodden IOGT, som i år kan markere 100 års sammenhengende arbeid.
21.05.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Gjøvik-russen lager bøsseinnsamling
Ingvar Midthun (t.h.) setter pris på russens initiativRussen på Gjøvik har i år bestemt seg for å gi pengene de får inn på sin innsamlingsaksjon til FORUT. Torsdag 10. mai får Gjøviks befolkning besøk av "den røde horde".
08.05.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Kampanjeaktiviteter

Fra barn til barn

I mer enn tyve år har FORUT tilbudt undervisningsopplegg om barn i andre verdensdeler til norske skoler og barnehager. Årlig deltar ca. 80 000 barn i slike aksjoner. Gjennom lek, musikk, video og aktiviteter får barn i Norge lære om hverdagen i ulike kulturer. FORUT har en samarbeidsavtale med Utdanningsforbundet, som har gått god for innholdet i barneaksjonen med anbefaling av Helga Hjetland. Målet er å motvirke rasisme og øke toleransen for hverandres verdifulle ulikhet. Like viktig er det at barna får hjelpe til med å samle inn penger ved å selge te og varer produsert i sør. Barna blir opplært til dugnadsinnsats. Slik blir solidaritetstanken til praksis. Vi mener det er viktig at dette arbeidet starter mens barna er små.

FORUT-partner

FORUT-partnere er faste givere som bidrar med et månedsbeløp på kr. 150. Prosjekt-partnere er givere som bidrar med minimum kr. 12 000 i året, og midlene blir da øremerket et eget prosjekt. Økonomiske bidrag kommer også fra eierorganisasjonene, næringslivet, kommuner, foreninger og institusjoner.


Lek og lær med FORUTs barneaksjon 2007-2008:
Historien om VASANA og skilpaddebarna
Vasana og skilpaddebarna logoHistorien om Vasana er et aktivitetsopplegg for barnehager og skoler. Møt Vasana og hennes gode venninne Tushani som bor i Sri Lankas hovedstad Colombo, og bli med når hundrevis av bittesmå skilpaddebarn skal ut i havet og vokse seg store og sterke.
16.04.2007

Syng med!
Geirr Lystrup tar barna med til Sierra Leone med sjumilsstøvler på syng-med-konsert. Konsertene er et samarbeid med IOGT.
22.06.2006

Avskjed med Yebo
I to år har lille Yebo vært en kjent og kjær person i norske barnehager. Til sammen 2600 barnehager har deltatt i FORUTs barneaksjon de to siste skoleårene. Noen hundre skoler har også deltatt med småskoletrinnet, og til sammen har mer enn 110 000 barn fått kunnskap om livet i en liten landsby i Sierra Leone.
22.06.2006
Se også Sierra Leone, 2006

dot


Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD