FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Kampanjeaktiviteter

Kampanjeaktiviteter

Fra barn til barn

I mer enn tyve år har FORUT tilbudt undervisningsopplegg om barn i andre verdensdeler til norske skoler og barnehager. Årlig deltar ca. 80 000 barn i slike aksjoner. Gjennom lek, musikk, video og aktiviteter får barn i Norge lære om hverdagen i ulike kulturer. FORUT har en samarbeidsavtale med Utdanningsforbundet, som har gått god for innholdet i barneaksjonen med anbefaling av Helga Hjetland. Målet er å motvirke rasisme og øke toleransen for hverandres verdifulle ulikhet. Like viktig er det at barna får hjelpe til med å samle inn penger ved å selge te og varer produsert i sør. Barna blir opplært til dugnadsinnsats. Slik blir solidaritetstanken til praksis. Vi mener det er viktig at dette arbeidet starter mens barna er små.

FORUT-partner

FORUT-partnere er faste givere som bidrar med et månedsbeløp på kr. 150. Prosjekt-partnere er givere som bidrar med minimum kr. 12 000 i året, og midlene blir da øremerket et eget prosjekt. Økonomiske bidrag kommer også fra eierorganisasjonene, næringslivet, kommuner, foreninger og institusjoner.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD