FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  IOGT-juniorer løp inn 10.000 kroner til Sierra Leone

IOGT-juniorer løp inn 10.000 kroner til Sierra Leone

Over 460 kilometer ble tilbakelagt da Juniorløp for Afrika ble gjennomført på sommerleiren i IOGTs Juniorforbund. Dette gir nye tusenlapper som FORUT kan bruke til beste for barn i Sierra Leone. Nå blir de lokale junioravdelingene invitert til å gjennomføre tilsvarende løp.

01.08.2008
Dag Endal

Det foregående skoleåret har FORUT prøvd ut ”Skoleløp for Afrika” i samarbeid med skoler på Østlandet. Nå adopterer IOGTs Juniorforbund ideen og satser på ”Juniorløp for Afrika”. Juniormedlemmene skal inviteres til å løpe inn penger til FORUTs arbeid for barn i Sierra Leone. Opplegget er som for skoleløpet: Barna avtaler med sponsorer på forhånd, og sponsorene lover å betale et antall kroner pr. kilometer som de håpefulle tilbakelegger i Juniorløpet. Sponsorene er vanligvis foreldre, besteforeldre, tanter og onkler, naboer og andre voksne venner.

Invitasjonen til Juniorløp for Afrika går ut til alle avdelinger i IOGTs Juniorforbund nå ved starten av skoleåret. Men opplegget ble lansert da Juniorforbundet hadde sin årlige Juniorleir i Tysvær kommune øst for Haugesund første uka av skoleferien. Ordføreren i kommunen, Harald Stakkestad (bildet til høyre), var invitert til å stå for åpningen av Juniorløpet. Med hjelp av Junior og to av dagens bursdagsbarn sørget han for å sende de 140 deltakerne ut i løypa som var på én kilometer.

Alle gjennomførte, på sin måte. Noen raste i vei og tilbakela både to og fem kilometer på rappen. Andre valgte rask gangfart eller rolig turtempo. Til og med de minste deltakerne, som akkurat hadde begynt å gå, strevde seg gjennom løypa på korte bein – med flere dager og etapper til hjelp. Tre spreke unggutter pekte seg ut; Martin Skaugset, Sindre Olderkjær Skaugset og Joachim Østreng. De tilbakela henholdsvis 23, 19 og 17 kilometer Juniorløp på den uka som sommerleiren varte. Dette var samtidig gutter som hadde skaffet seg mange og rause sponsorer på forhånd, så det var nok enkelte foreldre og besteforeldre som fikk seg en overraskelse da oppgjørets time kom for sponsorene etter leiren…

På bildet til venstre har Junior samlet alle til innsats ved startstreken, før ordfører Stakkestad klipper snora og Juniorløpet er i gang.

Mot slutten av leiruka hadde Juniorforbundet en aktivitetsdag i Aksdal, det lokale kommunesenteret. Her var det FORUT-stand med informasjon, utlodning og salg, og deltakerne hadde underholdning fra scena på kjøpesenteret. I tur og orden var alle leirdeltakerne ute og gikk aktivitetsløypa, som også var en del av Juniorløpet. Dermed ble det enda flere kroner til FORUT, siden leirkomiteen også hadde fått avtale med en lokal bank og en IOGT-avdeling som ville stille opp som sponsorer for Juniorløpet og FORUT. Lanseringen av Juniorløpet på sommerleiren var vellykket på alle måter. Dette er et løp der alle blir vinnere: Mange løp og gikk og fikk god mosjon. Avdelingene ble kjent med opplegget med tanke på å kopiere opplegget i høst. Og FORUT fikk anslagsvis inn 10.000 kroner til arbeidet i Sierra Leone.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD