FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

India

Barnet i sentrum

• Innsats for barnearbeidere og gatebarn
• Å fremme prinsipper og etablere praksis basert på FNs barnekonvensjon
• Utdanning tilpasset det enkelte barns nivå
• Styrking av slumbeboere
• Rettighetsarbeid
• Lobbyvirksomhet

FORUTs partnerorganisasjoner i India er CWC og APSA.


Les mer...
Barn som endringsagenter
Barn kan gjøre en forskjell i lokalsamfunnet. En ny håndbok om rettighetsbasert forskning, utgitt av CWC i India, viser hvordan barn kan påvirke lokalpolitikken.
01.04.2011

Mikrofinans under lupen
Selvhjelpsgrupper i slummen
NRK-programmet "Brennpunkt" rettet skarp kritikk mot nobelprisvinner Yunus og hans Grameen Bank i tirsdagens program. I India er manglende rentetak en årsak til at systemet ikke virker etter hensikten.
01.12.2010

Subsidierer matkorn til spritproduksjon
Den indiske delstaten Maharashtra har gjennom en lov fra 2007 åpnet for statssubsidier til produksjon av alkohol fra matkorn. I løpet av de siste to årene er 34 nye spritfabrikker etablert – flere av dem eid av nære slektninger til framstående politikere.
11.10.2010

Du må være den forandring du ønsker å finne i verden
Ordene er Mahatma Gandhis, indisk politiker og åndelig leder (1869 - 1948). Gandhi settes fortsatt høyt av indere som ønsker sosiale endringer i samfunnet.
17.08.2010

Verdens vanndag
Kampen om vannet
GatefamilierBangalore i delstaten Karnataka opplever for tiden en kamp om vannet. Sterke krefter ønsker å privatisere vannforsyningen til byen. Det kan bety at de som ikke er i stand til å betale ikke vil få noe vann.
Se også Hjem, Nyheter, 2009, 2010

Kvalitet og gjennomføringskraft
Sheila Devaraj og P. Lakshapathy fra APSAVi har sagt det før, men sier det gjerne igjen: FORUT har meget profesjonelle partnere. Nylig ble både CWIN i Nepal og APSA i India gjenstand for grundig, ekstern evaluering. Resultatet bekrefter at arbeidet som utføres er godt planlagt, bærekraftig og av høy kvalitet.
19.03.2010
Se også Hjem, Nyheter, Nepal, 2010

Maj Britt i India
Maj Britt Andersen, barneaksjonens artist fra høsten av, har vært med FORUT til India og truffet Indrani.
02.03.2010
Se også Hjem, Nyheter, Kampanjer, 2010

Bybarnehagen i Bangalore
Latter og lek møter meg når jeg kommer til APSAs barnehage i sentrum av millionbyen Bangalore. I en liten murbygning med utearealer og sandkasse i bakgården holder 54 barn til.
03.08.2009
Se også Hjem, Nyheter, 2009

På parti med barna
CWC-representant og barnearbeiderCWC (India) arbeider for å nære og styrke et deltakende demokrati som gjør det mulig for medlemmer av det sivile samfunn på alle nivå å være aktive deltakere. Dette innebærer å sette barn i stand til å fremme egne saker og få voksne til å innse at barn også er samfunnsborgere.
28.07.2009
Se også Hjem, Nyheter, 2009

Simons knyttede never
Simon på trammenDet er travel lørdag ettermiddag i APSAs hovedkvarter i Bangalore, millionbyen sør i India. På trammen sitter Simon og smiler åpent og vennlig slik seksåringer skal. Det er bare så utrolig at akkurat han klarer det. Han som måtte reddes ut av grov omsorgssvikt på nyttårsaften.
15.04.2009
Se også Hjem, Nyheter, 2009

En enestående revolusjon
Representanter i barnas kommunestyre, IndiaBarnas kommunestyre er blitt en etablert institusjon i delstaten Karnataka i India med rett til å fremme saker for det ordinære kommunestyret. Utgangspunktet er at barns deltakelse må ses på som en ressurs og ikke en hindring for samfunnsutviklingen.
17.11.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

Demokrati er deltakelse
- Demokrati er deltakelse i samfunnsliv og mulighet for å bli hørt når politiske vedtak skal fattes. Vi er opptatt av at også barn skal bli hørt og lyttet til, fordi barns behov og utfordringer er viktige å imøtekomme.
08.07.2008

Hjemløs i storbyen
- Jeg er glad for at ingen her kan se hvor godt jeg har det hjemme i Norge. Det gir meg en rar og uforklarlig følelse å være her blant alle disse menneskene som nesten ikke har noe å leve av, men som har så mye vennlighet å gi, sier Ragnhild Drøyvold.
05.05.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

Barnas stemme teller
BarnerepresentantDelstaten Karnataka i India har pålagt alle lokale myndigheter å sørge for en ordning der barn kan uttale seg direkte til et spesielt "barnekommunestyre", som igjen rapporterer videre til voksne organer og helt opp til delstatsnivå.
05.03.2008
Se også Hjem, Nyheter, 2008

Barnearbeid og import
FORUT-partnere advarer mot boikott
I Stavanger er det blitt stor ståhei etter at det ble avslørt at barnearbeidere hadde hugget granitten til det nye torget. Journalister har reist til India for å sjekke forholdene.
21.06.2007
Se også Hjem, Nyheter, 2007

Uvurderlig indisk studentengasjement
Christ College i Bangalore er av en uavhengig komité kåret til et av Indias ti beste institusjoner for høyere utdanning. Mange av studentene på det prestisjefylte colleget er svært ettertraktet i næringslivet, men er landets fattigdom og sosiale problemer en del av pensumet deres?
10.10.2005
Se også 4/2005, Nyheter

Velrenommert indisk partner
FORUTs ene partnerorganisasjon i India, APSA, er i ferd med å oppnå stor anerkjennelse i sitt eget land for det arbeidet den gjør som barnerettighetsorganisasjon.
12.09.2005
Se også 4/2005, Nyheter

Nysgjerrigper i India- kartlegging av farlig skolevei
Det er ikke bare i Norge vi finner små forskere. En gruppe barn i India så seg lei på farlige veistrekninger og tidvis ufremkommelige skoleruter og satte i gang sitt eget kartleggingsprosjekt for å vise at barn var spesielt utsatt.
29.05.2005
Se også 3/2005, Nyheter

Vil slåss mot alkoholproblemene i India
Onsdag ble "Indian Alcohol Policy Alliance" (IAPA) lansert i New Delhi. Alliansen av forskere, frivillige organisasjoner og andre interesserte ble etablert i fjor og har tatt mål av seg til å redusere alkoholproblemene gjennom å rette oppmerksomheten mot alkoholpolitiske virkemidler.
04.05.2005
Se også 1/2005

Seksåringer arbeider som hushjelper
Barnearbeidernes dag ble feiret den 30. april i India. Det er langt fram til barnearbeid er avskaffet, men noe er på gang. Fattigdom tvinger barn ut i arbeidslivet. Jenter settes i arbeid som hushjelp allerede i fem-seksårsalderen.
03.05.2005
Se også 1/2005

Frå India med sterk bodskap
Ayamma (16) og Nagaraj (26) måtte begge gi opp skolen som barn for å hjelpe til med å skaffe familien inntekter. Ayammas første jobb utanfor heimen var å bære fem kilos kjeksboksar rundt til lokale kjøpmenn. For det fekk 12-åringen mindre enn to kroner om dagen. Nagaraj passa kyr 12-14 timar per dag - av og til også fleire dagar i strekk. Seinare fekk han seg jobb som ryddegut på ein kafé. Han sto i oppvasken og rydda og vaska lokala frå klokka fem om morgonen til elleve om kvelden. Han hadde nesten aldri fri. For dette tente han litt over 500 indiske rupiar, eller ca 90 norske kroner, i månaden.
02.07.2004
Se også 2/2004, Nyheter

Vår egen skog
Organisasjonen CWC (Concerned for Working Children) i India legger sterk vekt på at barns meninger skal bli hørt og tatt hensyn til. CWC har en sterk tro på barns evne til å ta fatt i og ta ansvar for eget liv. Dette har blant annet resultert i opprettelsen av barnekommunestyrer i en rekke landsbyer og barnefagforeninger for barnearbeidere. Her er et lite eksempel på hva som kan skje når barn går ammen og kjemper fram en sak.
08.03.2004
Se også 1/2004, Nyheter

Barn sier nei til barneekteskap
Barneekteskap har lenge vært en svøpe i India. Selv om det er ulovlig, fortsetter mange denne praksisen. Barn går ofte taust med på det som blir bestemt for dem, men slik var det ikke med 15 år gamle Uchengemma. Ikke bare protesterte hun på familiens avgjørelse, men hun sørget også for at hele landsbyen hennes tok spørsmålet opp til diskusjon.
26.05.2003
Se også 2/2003, Nyheter

Sniffing mot sult
Det billigste rusmiddelet som er tilgjengelig for gatebarn i Bangalore (India), er korrekturlakk til 18 rupies per flaske (ca. tre kroner). Ungene dypper en fille eller deler av klesplagget sitt i dette løsemiddelet og sniffer det for å få en kraftig kick.
26.05.2003
Se også 2/2003, Nyheter

Lørdagsjobb med mening
- Det er helt nødvendig å involvere alle deler av befolkningen for å løse de problemene som marginaliserte grupper i samfunnet har, hevder APSA (Association for Promoting Local Action), en av FORUTs indiske samarbeidspartnere med hovedkontor i Bangalore sør i India.
28.03.2003
Se også 1/2003, Nyheter

dot


Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD