www.add-resources.org

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  - Vi kan godt være med en gang til

- Vi kan godt være med en gang til

Det var fullt hus og stor stemning i samfunnshuset i Mattakkuliya da årets barneaksjonsfilm ”Vasana og skilpaddebarna” ble vist. På første benk satt hovedpersonene selv: Vasana og Tushani.
27.09.2007
Runa Heggernes

Å så spennende!

Konsentrert om filmen
Konsentrert om filmen
Selvsagt var de spente på hvordan årets film hadde blitt. Hvordan ville bildene fra stranda med massevis av skilpaddeunger være? Ville de kjenne igjen Kapila, skilpaddemannen, stranda og skilpaddefarmen han jobbet på? Det var mange spørsmål og tanker som fòr gjennom hodene på jentene i minuttene før startknappen ble trykket inn. Godt var det i alle fall å se mor, far og søsken på plass, men litt mer skummelt at alle barna fra barneklubben også var til stede.
 
Men nervøsiteten var grunnløs. Filmen ble godt mottatt av alle, og det var stillhet og konsentrasjon i salen selv om ingen forstod de norske kommentarene. Det viser at bildene i seg selv også fortalte historien om de rare eggene jentene fant på stranda, som viste seg å være havskilpaddeegg, og fram til at over hundre små krabater kravler seg opp mot lyset etter klekking i sanda og setter kursen mot havet, sitt framtidige tilholdssted.
 

Tuttifruttibandsuksess

Salen full av familie og barneklubbmedlemmer
Salen full av familie og barneklubbmedlemmer
Mens musikkvideoen med Geirr Lystrup ble spilt, var det latter og moro i salen. Å se Mattakkuliya tuttifruttiband med Vasana på ananasgitar og Tushani på melonbass mens Geirr synger rockelåten gummi-gummi med squashmikrofon falt tydeligvis i god jord. Det skal ikke undre meg om det også i Mattakkuliya de nærmeste ukene blir flere tuttifruttibandutgaver!
 
Som avslutning på en vellykket ettermiddag var det melk og kaker til alle frammøtte mens musikkvideoen og flere sanger fra Geirr Lystrups nyeste cd, ”Sangen om Vasana”, lød over høyttalerne.
 

Gjerne en gang til

Og hovedpersonene selv? De gikk omkring og strålte med hver sin innrammede plakat til minne om skilpaddefilmen. At det å være skuespiller hadde gitt mersmak, kunne det ikke være tvil om da Vasana på vegne av seg selv og Tushani erklærte at de gjerne ville være med og lage enda en film!
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel: