www.add-resources.org

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Historien om VASANA og skilpaddebarna
Lek og lær med FORUTs barneaksjon 2007-2008:

Historien om VASANA og skilpaddebarna

Historien om Vasana er et aktivitetsopplegg for barnehager og skoler. Møt Vasana og hennes gode venninne Tushani som bor i Sri Lankas hovedstad Colombo, og bli med når hundrevis av bittesmå skilpaddebarn skal ut i havet og vokse seg store og sterke.
16.04.2007

Historien om Vasana er et aksjonsopplegg for barnehager og 1.-4. klasse

Vasana og skilpaddebarna

Påmeldingsskjema for barnehager

Påmeldingsskjema for skoler 1. - 4. klasse

Her finner du sangtekster og noter fra Geirr Lystrups CD

 


Historien

Gjennom Vasana blir vi kjent med en annerledes, spennende kultur og får innblikk i levekår som er forskjellige fra våre. Målet er å skape nysjerrighet, toleranse og forståelse som fremmer empati og fører til vennskap og solidaritet framfor stakkarsliggjøring, håpløshet og "synes-synd-på-følelsen".


Solidaritet i praksis

Ved å delta i Historien om Vasana får norske barn mulighet til å vise engasjement og solidaritet med barn på en helt annen kant av verden. Aktivitetsmateriellet er gratis, men deltakerne forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon.

Formålet

Overskuddet fra årets aksjon går blant annet til å sette i stand lekeplasser for mer enn 2000 barn i slummen. Det skal bygges nye barnehager og foreldre skal få opplæring i barnerttigheter. I fjor ble det bygd et lekesenter hvor barn kan gå etter skolen og få hjelp, spesielt blir barn som hjelpes tilbake til skolebenken prioritert.

 

Les alt om aksjonen i PDF'en med invitasjon til barnehager som du kan se her.

Her finner du invitasjonsbrosjyren for 1. - 4. klasse.

Nytt materiell

Skilpaddepuslespill

NY CD: Etter sitt møte med Vasana i Colombo fabulerer Geirr Lystrup over sine inntrykk og har i samarbeid med FORUT laget en CD proppfull av varme, humoristiske viser som danner en kulturell bro mellom Norge og Sri Lanka.Belønning: Flott filtplansje

Plansjen er ca 50 x 70 cm og det følger med mange fine håndlagde stoff-figurer som festes på med borrelås. Deles ut til barnehager som selger varer, lodd eller på annen måte samler inn mer enn kr 3000,-. De som oppnår et resultat på minst kr 6000,- får en ekstra pakke med figurer.
  application/pdfHer kan du laste ned invitasjon til barnehager
application/pdfHer finner du invitasjonsbrosjyren for 1. - 4. klasse
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel: