www.add-resources.org

Home > Nyheter > 2008 >  "Sangen om Omis" er klar
Nytt plateslepp

"Sangen om Omis" er klar

Tirsdag 26. august fikk omlag 40 glade barnehagebarn i Furnes et tidlig m√łte med musikken i FORUTs nye barneaksjon om Omis og vennene hans i Nepal.
03.08.2008

Lydhør forsamling
Lydhør forsamling
Musikken og CD-en er nyprodusert med offisiell lansering i en konsert i Nobel Fredssenter i Oslo 1. september, før Geirr Lystrup med band reiser på en turné med musikk fra FORUTs barneaksjoner i regi av Rikskonsertene.

 
For tredje gang har musikeren og artisten Geirr Lystrup laget en ny norsk barneplate i samarbeid med FORUT, og Sangen om Omis er et variert og spennende musikalsk møte med barns verden i Nepal.
Med enkle, morsomme, rare og tankevekkende tekster og melodier skal barn høre og synge selv i den nye barneaksjonen, for CD-en inneholder også en singbackversjon og fullt teksthefte.
 
- Har dere noen bestevenner? spør Geirr. - Ja! roper alle barna i Furnes og er bokstavelig talt med på notene når Geirr spiller opp med sanger der barna vinker til Omis, åler seg som slanger langs gulvet og tråkker rundt som store elefanter. Etterpå ser de storøyd på en av filmene med Omis og barnehjemsbarna i Katmandu.
 
Barna er med på notene
Barna er med på notene
- Dette er glad og fargerik barnekultur og viktig læring, sier kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun i FORUT med et lite smil fra sidelinja. - FORUTs barneaksjon har langt flere barnehager med etter at vi tok nyskrevet barnemusikk inn som en viktig del av aksjonen, og nå skal omlag 70 000 norske barn synge om Omis og vennene hans. Vi vil vise barna at barn lever ulikt i verden, mens mye også handler om det samme for barn, enten man lever i Norge eller i Nepal, sier Ingvar.
 
Nærmere 1300 barnehager har nå meldt seg på høstens barneaksjon, og påmeldingene strømmer fortsatt inn til FORUT.
 

Sangen om Yebo under Nordland Musikkfestuke

Geirr Lystrup på torget i Bodø:

 I strålende sol underholdt Geirr Lystrup både barn og voksne på Torget i Bodø søndag 3. august. Arrangementet var gratis og en del av Bodø Musikkfestuke.

Her er det sangen om apekatter på diskotek som synges, og både barna som er hentet opp på scenen og barn og voksne i publikum er helt med og teller apekatter med hendene i været. Gjennom en time med Geirr Lystrup og bandet hans fikk tilhørerne bli kjent med den afrikanske jenta Yebo og en innføring i hvordan det er å leve i Afrika.

 

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel: