FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2003

4/2003

FORUT-nytt 4/2003

Drømmeskolen
APSAs nye skolebygg har fått navnet «drømmeskolen». Det ble tatt i bruk i juli, og omtrent 250 barn som bor på Nammane har fått en ny skole. Nå kan APSA gi et tilbud til flere barnearbeidere, gatebarn og barn som har gitt opp skolen av ulike grunner. Skolen har et tilbud som passer alle barn, uansett hva de har gått glipp av før. Alle barn har rett til utdanning sier FNs barnekonvensjon. APSA gjør noe med det i praksis!
04.12.2003

dot
100.000 i gave til APSAs drømmeskole
FORUT har mottatt en storslagen gave på 100.000 kroner til byggingen av APSAs "drømmeskole" i tilknytning til deres arbeid med gatebarn i Bangalore, India. Pengene ble overrakt ved en høytidlighet i forbindelse med besøk av daglig leder i APSA, P. Lakshapathy, nylig.
04.12.2003

FORUT-partner møter statsminister Bondevik
Det er viktig at samarbeidt mellom norske og indiske frivillige organisasjoner fortsetter selv om den bilaterale bistanden opphører. Dette var det enighet om da P. Lakshapathy, leder for FORUTs partnerorganisasjon Association for Promoting Social Action (APSA) i Bangalore, India møtte statminister Kjell Magne Bondevik og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Jens Stoltenberg i Stortinget tirsdag.
02.12.2003

dot
Norsk fredsinnsats i Sri Lanka har FORUTs støtte!
Leder av FORUTs generalsekretær, Terje Heggernes
26.11.2003

Samarbeid gir resultater
FORUT, plantasjearbeiderene og ledelsen oppnår gode resultater gjennom samarbeid i te-plantasjene i Sri Lanka.
26.11.2003

dot
Gjensyn med Jaffna
Anne Angeltveit, prosjektleiar i Jaffna 1998-2001 deler sine tankar etter ei vitjing tilbake på gamle trakter.
26.11.2003

Livet blir aldri det samme
Selvapuram, en liten landsby øst på Jaffna-halvøya, er en av mange landsbyer som er sterkt preget av krig og fattigdom. Selv om det ikke bor så mange der, har hver familie mange barn å ta vare på.
26.11.2003

dot
Gjenoppbygging stein for stein
- Opprørerne var bare opptatt av å ødelegge liv og eiendom. Vi som bodde her var fattige bønder og var ikke noen trussel for dem. Likevel brente de ned husene og drepte dem som ikke kom seg unna i tide.
26.11.2003

Det er ikke tanken som teller!
Er det ikke tanken som teller? Dette må da være trykkfeil, tenker du kanskje. Det er ikke trykkfeil. Vi mener faktisk at det er ikke tanken som teller, i hvert fall ikke før tanken er blitt til handling.
26.11.2003

dot
En annerledes verden
- Aldri før har jeg opplevd så mye, på så kort tid, som jeg kommer til å huske så lenge!
26.11.2003

Tusen døde på 60 dager i Nepal
Mer enn tusen mennesker er blitt drept i Nepal i de drøye to månedene som har gått etter at de maoistiske opprørerne avbrøt våpenhvilen i august. Fire skoleelever ble drept da sikkerhetsstyrkene angrep en skole hvor det befant seg maoistiske opprørere.
26.11.2003

dot
For barn, av barn
«De voksne forstår ikke realitetene i de problemene som barn møter. Vi barn må tåle konsekvensene når myndighetene ikke utarbeider eller setter i verk tiltak for barn. Derfor må vi delta og informere myndighetene om det vi er opptatt av, slik at vi kan hjelpe dem til å utforme tiltak som er tilpasset oss barn.»
Madurai Veeran og Manjula fra Nasjonalbevegelsen for barnearbeidere i India
26.11.2003

Nytt om navn
FORUT har ansatte to nye medarbeidere i Sri Lanka:
26.11.2003

dot
FORUT fortsetter i Trondheim
Etter en anbudsrunde med flere tilbydere, falt valget på FORUT når det gjelder å drive et statlig mottak for asylsøkere i Trondheim.
26.11.2003

Samarbeid mellom mottak og nærmiljø
På vårparten i år tok Furnes Menighet kontakt med Vigdis Løndal, den nye lederen av avdelingen for enslige mindreårige ved FORUTs asylmottak på Ringsaker. Menigheten hadde et ønske om å gjøre noe for ungdommene på mottaket, og søkelyset ble satt på de elleve jentene på avdelingen, som i motsetning til guttene hadde lite å fylle fritiden med.
26.11.2003

dot
På studietur med FORUT - ei veldig spesiell oppleving
Her på Sri Lanka har me no kome til slutten av FORUTstudieturen vår, og mykje har skjedd. Det heile starta med at Nils Johan spurde Torunn om dei skulle dra til Sri Lanka med FORUT. FORUT hadde lyst ut i Motiv at to juventere kunne få vere med på ei vekes studietur til øya som ligg i det indiske havet. «FORUT????» tenkte Torunn, «er det sånn at man skal redde verden???»
26.11.2003

FORUT i barnehagene
RØRVIK: Det er ikke bare Rørvik skole som samler inn penger til penger til hjelpeorganisasjonen FORUT. Sist uke sørget også barnehagebarn i kystbyen for at barn i andre deler av verden får hjelp fra Norge og Rørvik.
26.11.2003

dot
Tradisjonsrik basar for FORUTs barneaksjon
RØRVIK: Det begynner å bli en godt innarbeidet tradisjon med FORUT-aksjon på Rørvik skole. I snart tjue år har elevene i småskolen samlet inn penger til organisasjonen FORUT som hjelper barn i den tredje verden, og invitert familie og venner til stor basar på skolen.
26.11.2003

Helsing frå Hornindal barnehage
Vi har arrangert FORUT-basar i barnehagen kvart år sidan barnehagen vår opna (11 år i år). Det har autvikla seg til å bli eit høgdepunkt for barn og nærmiljø. Beløpet vi får inn kvart år er omlag 5000 kroner!
26.11.2003

dot
FORUT fortsetter som normalt i Sri Lanka
- For oss på FORUT-kontoret på Gjøvik har det vært svært spennende å følge dem siste ukes utvikling i Sri Lanka, sier Terje Heggernes til. - Den politiske konflikten mellom statsministeren og presidenten kunne fort ha satt fredsprosessen i fare og ført hele landet ut i en uoversiktlig, kaotisk situasjon. Nå puster vi lettet ut og forholder oss til alle parters forsikringer om at fredsprosessen skal fortsette, selv om alt tyder på at det vil bli forsinkelser.
13.11.2003

Alkoholindustrien opprettholder fattigdom
Å drikke Carlsberg-øl bidrar til å hemme utviklingsarbeid og holde folk i fortsatt fattigdom, mener Øystein Bakke.

Et av temaene på helgens globaliseringskonferanse "Utveier" i Oslo var alkoholindustriens offensive satsing i utviklingsland. FORUTs Øystein Bakke var en av innlederne på seminaret.
04.11.2003

dot

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD